Ισραήλ: Ελεύθερος ο έλληνας αστυνομικός που τέθηκε υπό κράτηση - Τι συνέβη στον Ναό της Αναστάσεως

Το βίντεο και οι αναφορές σε ξένα ΜΜΕ. Ο αστυνομικός είναι μέλος της προσωπικής ασφάλειας του έλληνα προξένου, μετείχαν στην αποστολή για την αφή του Αγίου Φωτός.
instagram
instagram
instagram

Ελεύθερος αφέθηκε από τις ισραηλινές αρχές, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο έλληνας αστυνομικός που το Μεγάλο Σάββατο τέθηκε υπό κράτηση.

Ο αστυνομικός, είναι μέλος της προσωπικής ασφάλειας του έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ και τέθηκε υπό κράτηση μετά από περιστατικό που προκλήθηκε στο Ναό της Αναστάσεως όπου είχε μεταβεί η ελληνική αποστολή για να παραλάβει το Άγιο Φως και ενώ στο σημείο επικρατούσε συνωστισμός και μικροεντάσεις.

Στο θέμα έκαναν αναφορά το Al Jazeera αλλά και το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa που αναφέρουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ”συνέλαβαν τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξενου στην Ιερουσαλήμ, ενώ βρισκόταν στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου”. Επικαλούνται μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες που υποστηρίζουν πως ισραηλινοί αστυνομικοί επιτέθηκαν σωματικά στον έλληνα αστυνομικό.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το Υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Δημοφιλή