Νηστίσιμη Χορτόπιτα με Σπιτικό Φύλλο

Χόρτα και μυρωδικά εποχής, σουσάμι, άνηθος, πράσα...
|
Open Image Modal
Funky Cook

Υλικά

  • 320 gr. αλεύρι σκληρό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 180 ml. νερό χλιαρό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Κόρν φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων
  • για την γέμιση
  • Χόρτα εποχής
  • 1 ματσάκι μυρωδικά εποχής
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3 πράσα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Σουσάμι

Οδηγίες

  • Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και το αφήνουμε 30 λεπτά σε ζεστό σημείο.
Open Image Modal

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε τα λάχανα και τα πράσα με ελαιόλαδο, να μαραθούν.
  • Αποσύρουμε προσθέτουμε τα μυρωδικά, την ζάχαρη, το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο, και την φρυγανιά.
  • Open Image Modal

  • Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη δύο φύλλα χοντρά, στον πάγκο, τον οποίο πασπαλίζουμε ελαφρά με κόρν φλάουρ.
  • Λαδώνουμε καλά ένα μικρό ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε μέσα την γέμιση και κλείνουμε με το άλλο φύλλο.
  • Open Image Modal

  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου.