15 «άρχοντες» του κόσμου της τεχνολογίας

15 «άρχοντες» του κόσμου της τεχνολογίας
|
Open Image Modal
Elon Musk, CEO and CTO of SpaceX, walks down the steps while introducing the SpaceX Dragon V2 spaceship at the headquarters on Thursday, May 29, 2014, in Hawthorne, Calif. SpaceX, which has flown unmanned cargo capsules to the International Space Station, unveiled the new spacecraft Thursday designed to ferry astronauts to low-Earth orbit. (AP Photo/Jae C. Hong)
ASSOCIATED PRESS

Εφευρέτες, προγραμματιστές, επιχειρηματίες και οραματιστές, κάποιοι άνθρωποι διαμορφώνουν την εικόνα του κόσμου της σύγχρονης τεχνολογίας μέσα στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα.

Ακολουθούν 15 εμβληματικές φυσιογνωμίες, από τον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών μέχρι την αεροδιαστημική:

15 «άρχοντες» του κόσμου της τεχνολογίας
Μπιλ Γκέιτς(01 of15)
Open Image Modal
Ο «Mr Microsoft» αποτέλεσε συνιδρυτή μιας από τις ιστορικότερες εταιρείες του κόσμου της τεχνολογίας και, ακόμα και μετά την αποχώρησή του από το «τιμόνι» της έχει ενεργό ρόλο στα δρώμενα, διατηρώντας την ιδιότητα του «founder and technology advisor». (credit:Associated Press)
Ντικ Κοστόλο(02 of15)
Open Image Modal
Ο Ντικ Κοστόλο, διευθύνων σύμβουλος του Twitter, είναι το «μεγάλο αφεντικό» ενός εκ των πλέον δημοφιλών υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης στον πλανήτη. (credit:Associated Press)
Έλον Μασκ(03 of15)
Open Image Modal
Οραματιστής, επιχειρηματίας, επενδυτής και εφευρέτης, ο Έλον Μασκ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσω της εμπλοκής του στο PayPal και στη συνέχεια συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας χάρη σε μια σειρά από εταιρείες «φουτουριστικών» αντικειμένων, όπως η SpaceX, η Τesla Motors και η SolarCity, καθώς και το φιλόδοξο σύστημα μεταφοράς «επιστημονικής φαντασίας», Hyperloop. (credit:Associated Press)
Τζεφ Μπέζος(04 of15)
Open Image Modal
Ο Τζεφ Μπέζος, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Amazon, είναι το «μεγάλο αφεντικό» του online κολοσσού που έφερε μια πραγματική επανάσταση στο e-commerce. (credit:Associated Press)
Λάρι Έλισον(05 of15)
Open Image Modal
Ο, γεννηθείς το 1944, Λάρι Έλισον, ιδρυτής της Oracle Corporation και διευθύνων σύμβουλός της από την ίδρυσή της το 1977 ως το 2014 (οπότε και αποχώρησε, αναλαμβάνοντας καθήκοντα CTO και εκτελεστικού προέδρου), αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία στον χώρο της τεχνολογίας. Ο εκκεντρικός Έλισον θεωρείται ότι αποτέλεσε την έμπνευση για την κινηματογραφική απεικόνιση του Tony Stark- Iron Man από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, φημολογία που ενίσχυσε πραγματοποιώντας μια cameo εμφάνιση στο «Iron Man 2». (credit:Associated Press)
Λάρι Πέιτζ(06 of15)
Open Image Modal
Ο Λάρι Πέιτζ, ένας εκ των συνιδρυτών της Google, ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου το 2011, διαδεχόμενος τον Σεργκέι Μπριν. (credit:Associated Press)
Λι Κουν Χι(07 of15)
Open Image Modal
O Λι Κουν Χι, επικεφαλής του Samsung Group, είχε παραιτηθεί το 2008 εξαιτίας σκανδάλου, για να επανέλθει στη θέση του προέδρου το 2010. O τρίτος γιος του ιδρυτή της Samsung, Λι Μπιουνγκ-τσουλ, το 2013 βρέθηκε στην 41η θέση της λίστας του Forbes με τους ισχυρότερους ανθρώπους του πλανήτη. (credit:Associated Press)
Λάινους Τόρβαλντς(08 of15)
Open Image Modal
Ο Λάινους Τόρβαλντς θεωρείται «πατέρας» του Linux. H δουλειά του χρηματοδοτείται από το Linux Foundation, προκειμένου να μπορεί να εργάζεται πάνω στη βελτίωση του Linux. (credit:Associated Press)
Μαρίζα Μάγιερ(09 of15)
Open Image Modal
Η Μαρίζα Μάγιερ ανέλαβε καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Yahoo! μετά από μακρά θητεία στη Google. Στη λίστα του Fortune με τις ισχυρότερες businesswomen του 2013, βρέθηκε στην όγδοη θέση. (credit:TechCrunch/Flickr)
Μαρκ Ζούκερμπεργκ(10 of15)
Open Image Modal
O «Mr Facebook» δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς αποτελεί τον δημιουργό και «μεγάλο αφεντικό» του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου στον πλανήτη. H ζωή του 30χρονου Μαρκ Ζούκερμπεργκ γυρίστηκε ταινία - την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε μάλλον...ανακριβή. (credit:jdlasica/Flickr)
Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον(11 of15)
Open Image Modal
Ο διάσημος επιχειρηματίας και επενδυτής Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι ιδρυτής του Virgin Group υπό τη σκέπη του οποίου βρίσκεται ένας τεράστιος αριθμός εταιρειών. Το project για το οποίο συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια ήταν αυτό της Virgin Galactic και του διαστημικού τουρισμού, το οποίο δέχτηκε ισχυρό πλήγμα πρόσφατα λόγω της καταστροφής του SpaceShipTwo. Ωστόσο, ο ίδιος δεν φαίνεται πρόθυμος να καταθέσει τα όπλα. (credit:Associated Press)
Σάτια Ναντέλα(12 of15)
Open Image Modal
Ο Σάτια Ναντέλα, βετεράνος της Microsoft, ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2014, διαδεχόμενος τον Στίβεν Μπάλμερ εν μέσω μιας περιόδου κομβικής σημασίας για τον τεχνολογικό κολοσσό. (credit:Associated Press)
Σεργκέι Μπριν(13 of15)
Open Image Modal
Το ένα εκ των δύο μελών του ιδρυτικού διδύμου της Google, ο Σεργκέι Μπριν επιβλέπει το Google X: τα «μυστικά εργαστήρια» της εταιρείας, τα οποία ασχολούνται με ιδιαίτερα φιλόδοξα και επαναστατικού χαρακτήρα προγράμματα. (credit:Associated Press)
Τιμ Κουκ(14 of15)
Open Image Modal
O Tιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος διαδέχθηκε τον Στιβ Τζομπς στη θέση του επικεφαλής μιας εκ των ισχυρότερων εταιρειών στον πλανήτη. (credit:Associated Press)
Τζίνι Ρόμετι(15 of15)
Open Image Modal
Η Τζίνι Ρόμετι, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΙΒΜ, ήταν στην κορυφή της λίστας του Fortune με τις τις ισχυρότερες γυναίκες του επιχειρηματικού κόσμο για το 2014. (credit:Associated Press)