Σταματάει ο Μέσι από την εθνική

Σταματάει ο Μέσι από την εθνική
Open Image Modal
Contra.gr

Ο Λιονέλ Μέσι μετά τον χαμένο τελικό του Κόπα Αμέρικα από τη Χιλή στα πέναλτι, τρίτο συνεχόμενο χαμένο τελικό της Αργεντινής σε μεγάλη διοργάνωση (Μουντιάλ 2014, Κόπα Αμέρικα 2015, Κόπα Αμέρικα 2016) ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική Αργεντινής.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες της αργεντίνικης τηλεόρασης τόνισε πως έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της χώρας, "κουρασμένος" από την προσπάθειά του να κατακτήσει ένα τρόπαιο με την Αργεντινή.

"Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Μας συνέβη ξανά και πάλι στα πέναλτι. Είναι ο τρίτος συνεχόμενος τελικός. Προσπαθήσαμε και δεν ήταν γραπτό να βγούμε νικητές. Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να κάνουμε οποιαδήποτε ανάλυση.

"Στα αποδυτήρια σκέφτηκα ότι η εθνική ομάδα δεν είναι για μένα. Αυτό αισθάνομαι τώρα. Με στενοχωρεί που μου συνέβη ξανά καθώς και το γεγονός ότι αστόχησα σε εκτέλεση πέναλτι. Δεν είναι αρκετό να πηγαίνεις σε τελικούς και να μην κατακτάς το τρόπαιο.

Δεν μπορώ άλλο μετά από 4 τελικούς. Πιστεύω ότι έχω πάρει την απόφασή μου. Παίρνω την απόφαση για μένα και για πολύ κόσμο που το επιθυμεί αυτό.

Πάλεψα τόσο σκληρά αλλά φεύγω χωρίς να τα έχω καταφέρει", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Σέρχιο Αγουέρο σε δηλώσεις του μετά το ματς δήλωσε σχετικά: "Δεν ξέρω τι σκέφτονται οι άλλοι παίκτες αλλά αυτό που είδα σήμερα στα αποδυτήρια δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Πιστεύω πως ο Λέο μίλησε εν θερμώ. Δεν μπορώ να σκεφτώ την εθνική ομάδα χωρίς τον Μέσι. Σίγουρα θα το σκεφτεί και θα επιστρέψει".

ΠΗΓΗ: contra.gr