Πες μου ποιος είναι ο αγαπημένος σου πίνακας, να σου πω τι τύπος είσαι

Πες μου ποιος είναι ο αγαπημένος σου πίνακας, να σου πω τι τύπος είσαι
|
Open Image Modal

Κοκτέιλς, τυρί, βιβλία, παπούτσια. Ποιος να το ήξερε ότι και η παραμικρή προσωπική λεπτομέρεια θα μπορούσε να αποκαλύψει τόσα πολλά για τις προσωπικότητές μας; Εάν λοιπόν τα αγαπημένα μας γαλακτοκομικά προϊόντα και τα παιδικά βιβλία αποκαλύπτουν τόσα πολλά, τι συμβαίνει με τα αγαπημένα μας έργα τέχνης;

Έτσι λοιπόν άρχισε μια αναζήτηση σε όλα αυτά που αποκαλύπτουν τα αγαπημένα καλλιτεχνικά αριστουργήματα του καθενός. Επειδή κάθε εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις και τουλάχιστον μερικές αποκαλυπτικές φράσεις, σωστά;

What Your Favorite Artwork Says About You
Gustav Klimt - "The Kiss"(01 of19)
Open Image Modal
Είστε προφανέστατα ρομαντικοί, ονειρεύεστε να ταξιδέψετε τον κόσμο, να τρώτε ωραία φαγητά και πιθανώς ερωτεύεστε έναν τραγουδιστή της όπερας. Ή σας ελκύουν τα γυαλιστερά αντικείμενα, όπως ο χρυσός και όταν σπουδάζατε είχατε πολλές αφίσες στο σπίτι σας. (credit:Wikimedia)
Vincent van Gogh - "Starry Night"(02 of19)
Open Image Modal
Είστε ένας ήσυχος, πνευματικός τύπος που απολαμβάνει να περνάει τα βράδια του κοιτώντας έξω από το παράθυρο, ίσως; Δεν αντέχετε άλλο να ακούτε να τη χρήση της λέξης «εσωστρεφής». Ίσως να κυνηγάτε έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση, αλλά ίσως και όχι. Είναι πολύ πιθανό αυτό το αντικείμενο της αγάπης σας να είναι τα... ηλιοτρόπια. (credit:Wikimedia)
Edvard Munch - "The Scream"(03 of19)
Open Image Modal
Κανείς δεν σας περιέγραφε με τον χαρακτηρισμό «χαλαρός». Πολλές φορές τελειώνετε τη δουλειά σας αργά τη νύχτα και την επόμενη μέρα παραπονιέστε στους φίλους σας ότι είστε πάρα πολύ απασχολημένοι και αγχωμένοι. Αυτή τη στιγμή έχετε την ίδια έκφραση με τον πίνακα, έτσι; (credit:Wikimedia)
Τα πορτρέτα της Frida Kahlo's Portraits (οποιοδήποτε από αυτά)(04 of19)
Open Image Modal
Έχετε ιδιαίτερο στυλ, επιτακτική φωνή και γενικότερα μία ασυγκράτητη διάθεση. Λέτε τι φράση «Γιατί όχι;» περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Εάν σας ρωτήσουν τι κατοικίδιο θα θέλατε, αμέσως σκέφτεστε μια μαϊμού. (credit:apn Photo/Lilli Strauss)
Leonardo da Vinci - "Mona Lisa"(05 of19)
Open Image Modal
Έχετε διαβάσει πολλά θρίλερ που παρουσιάζουν αισθησιακά την ιστορία, τόσα πολλά που έχετε ξεκινήσει το δικό σας ταξίδι για να λύσετε το μυστήριο πίσω από το χαμόγελο αυτής της γυναίκας. Επομένως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κοιτάτε το πρόσωπό της σήμερα. Φοβόμαστε την ακλόνητη αποφασιστικότητα σας. (credit:Gettystock)
Jean-Michel Basquiat - "Dustheads"(06 of19)
Open Image Modal
Οτιδήποτε φυσιολογικό δεν σας αφορά. Οι φίλοι σας, σας θεωρούν την κατάλληλη πηγή για οτιδήποτε είναι εναλλακτικό, καλλιτεχνικό και indie. Σας αρέσουν πολύ οι κασέτες με διάφορα τραγούδια. Και εάν έπρεπε να διαλέξετε το αμέσως επόμενο αγαπημένο σας κομμάτι τέχνης, θα ήταν κάτι από τον Keith Haring. Πάρα πολύ καλά! (credit:AP/Christie's)
Georgia O'Keeffe - Pink Tulip"(07 of19)
Open Image Modal
Τι θα παίρνατε μαζί σας σε ένα έρημο νησί: ένα καλό βιβλίο, ένα δυνατό φλιτζάνι τσάι, ένα iPod γεμάτο με κλασική μουσική. Ή αυτόν τον πίνακα. Θα βοηθούσε εξίσου. (credit:AP)
Jackson Pollock' - "Number 19"(08 of19)
Open Image Modal
Μεγαλουργείτε μέσα στο χάος. Τρώτε ενώ οδηγείτε, διαβάζετε περιοδικά ανάποδα, και χρειάζεστε τουλάχιστον ένα μέρος του σπιτιού γεμάτο με ακαταστασία για να νιώσετε άνετα. Αλλά, αυτό λειτουργεί. (credit:AP)
Salvador Dali - "The Persistence of Memory"(09 of19)
Open Image Modal
Νιώθετε πάρα πολύ άνετα όταν μοιράζεστε ζωντανές λεπτομέρειες από τα τρομακτικά όνειρά σας σε όλους τους φίλους σας. Εισπνέετε, εκπνέετε και μετά επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αρκετές φορές. (credit:Photo Sean Gallup/Getty Images)
Andy Warhol - Campbell's Soup Screenprints(10 of19)
Open Image Modal
Το μεγαλύτερο μυστικό σας: Σκεφτήκατε περισσότερες από μία φορές να επιδιώξετε μια μουσική καριέρα, επειδή, εντάξει, η φωνή σας ακούγεται πολύ καλά καθώς αντανακλάται στους τοίχους σε άδειες σκάλες. (credit:AP)
Hieronymus Bosch - "The Garden of Earthly Delights"(11 of19)
Open Image Modal
Εκκεντρικός, από «άλλο ποίημα», περίεργο πουλί. Υπάρχουν πολλές λέξεις και φράσεις για να περιγράψουν αυτό το ξεχωριστό κάτι που είστε. Αλλά δεν σας νοιάζει. Επειδή είστε πολύ απασχολημένοι με το να εξετάζετε όλες τις «50 αποχρώσεις του γκρι» που συμβαίνουν σε αυτό τον πίνακα! Έχουμε δίκιο; (credit:Wikimedia)
Marcel Duchamp - "Fountain"(12 of19)
Open Image Modal
Είστε αντιρρησίας και εύστροφος. Εάν το "Ceci n'est pas une pipe (Αυτό δεν είναι μία πίπα)" του Magritte ήταν σε αυτή τη λίστα, θα είχατε διαλέξει αυτό. Στην πραγματικότητα, αυτό επιλέγετε όπως και να έχει. (credit:Wikimedia)
Katsushika Hokusai - "The Great Wave off Kanagawa"(13 of19)
Open Image Modal
Επειδή ποιος δεν αγαπάει μία καλή εκτύπωση σε ξύλο από τον 19ο αιώνα; Σοβαρά, όλοι αγαπούν αυτό το έργο τέχνης, απλώς το αγαπούν. (credit:Wikimedia)
Τα αυτο-ποτρέτα της Cindy Sherman(14 of19)
Open Image Modal
Είπατε τη λέξη «προφανές» περίπου 13 φορές ενώ διαβάζατε αυτή τη λίστα. Αγαπάτε την Cindy, αλλά δεν είναι καν η πρώτη σας επιλογή. (credit:PIERRE VERDY/AFP/Getty Images)
Damien Hirst - "The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living"(15 of19)
Open Image Modal
Δεν έχετε πάει ποτέ σας σε μουσείο. Αλλά τα ζώα σε βιτρίνες σας ασκούν μια νοσηρή γοητεία. (credit:AP Photo/Matt Dunham)
Barbara Kruger' - "We Don't Need Another Hero"(16 of19)
Open Image Modal
Διαβάζετε αυτή τη λίστα από τη φοιτητική σας εστία στο πανεπιστήμιο όπου μελετάτε ανθρωπιστικές σπουδές. Η κούπα του καφέ σας έχει πάνω είτε το πρόσωπο της Notorious RBG είτε την φράση «αποφύγετε τη συσκότιση». (credit:(AP Photo/Mark Lennihan))
Kara Walker - "A Subtlety"(17 of19)
Open Image Modal
Είτε απολαμβάνετε τα δημοφιλή καλλιτεχνικά show στο Williamsburg, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο,επειδή σας δίνουν τέλειο υλικό για το Instagram. Ή στην πραγματικότητα γνωρίζετε τη σουρεαλιστική ιστορία πίσω από το τεράστιο άγαλμα και μισείτε τις selfies. (credit:(AP Photo/Richard Drew))
Yayoi Kusama - Infinity Rooms(18 of19)
Open Image Modal
Πουά, χρειάζεται να πούμε περισσότερα; (credit:(Photo credit should read KARIM SAHIB/AFP/Getty Images))
Banksy - "Riot Green"(19 of19)
Open Image Modal
Πήγαινε σπίτι, φίλε μου, είσαι μεθυσμένος. (credit:(AP Photo/Alastair Grant))