Η τάση της εβδομάδας: Το δερμάτινο total look επιστρέφει

Οι εναλλακτικές επιλογές καλύπτουν έναν καταναλωτή που έχει, ολοένα και μεγαλύτερη, συνείδηση στη βιωσιμότητα
Open Image Modal
fashionunited.com
Karl Lagerfeld, Karl Lagerfeld, Alter Ego

Οι σχεδιαστές των συλλογών με το βλέμμα στο φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2022 ψήφισαν με πάθος το δέρμα, με πολλούς απ′ αυτούς να ακούν και να ανταποκρίνονται στη ζήτηση των καταναλωτών για πιο vegan εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά στο δέρμα. Μια ευρεία γκάμα πολυτελών οίκων προσέφερε total δερμάτινες εμφανίσεις για την εποχή, τυλίγοντας τα μοντέλα από κορυφής ως ονύχων με δέρμα, είτε με φορέματα, είτε με μακριές φούστες είτε  ασορτί σύνολα δυο κομματιών. 

Γιατί να θέλουμε να ντυθούμε με δερμάτινα

Η χρήση του δέρματος γνώρισε μια φιλική προς τα ζώα, βιώσιμη αναβάθμιση τον περασμένο χρόνο, με μια σειρά από πρωτοβουλίες και κατασκευαστές να  ποντάρουν στην χρήση εναλλακτικών δερμάτων και να το κομίζουν στην αγορά μέσω συνεργασιών λιανικής. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα βλέπει μια αξιοσημείωτη επιστροφή, τόσο εμπορικά όσο και στην πασαρέλα, καθιστώντας το εξέχον μέρος των συλλογών και με φίρμες να πειραματίζονται με το υλικό με καινοτόμους τρόπους. Οι εναλλακτικές επιλογές για vegan επιτρέπουν επίσης σε ένα ευρύτερο φάσμα αγοραστών να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα, καλύπτοντας έναν καταναλωτή που έχει ολοένα και μεγαλύτερη συνείδηση στη βιωσιμότητα.

Που έχουμε δει τα δερμάτινα

Κάποιοι σχεδιαστές ψήφισαν δέρμα με έντονα, ροκ εν ρολ σχέδια, χρησιμοποιώντας μεγάλες αγκράφες, εμφανή φερμουάρ και εναλλακτικά κοψίματα. Η περίπτωση του οίκου Alaïa ήταν ιδιαίτερα ακραία. Ένα από τα σύνολα του οίκου που παρουσιάστηκε με το βλέμμα στη νέα σαιζόν αποτελούνταν από ένα φόρεμα φαινόταν να είναι δημιουργημένο εξ ολοκλήρου από ζώνες, ενώ ένα άλλο θύμιζε δερμάτινο μπουφάν, πλην όμως ... τεντωμένο μέχρι τους αστραγάλους. Οι Khaite και Prabal Gurung πειραματίστηκαν επίσης με ριψοκίνδυνα κοψίματα. Από την άλλη, η Chloé και ο Alexander McQueen επέλεξαν πιο καθαρά σύνολα, προσφέροντας απλά, δομημένα φορέματα που χρησιμοποιούσαν ματ δερμάτινο υλικό.

Πώς να το συνδυάσουμε

Ανάλογα με την δερμάτινη εμφάνιση που θέλουμε να «συναρμολογήσουμε», υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξουμε αν επιθυμούμε μια total leather εμφάνιση. Οσον αφορά στα δερμάτινα φορέματα, ας μείνουμε σε απλά αξεσουάρ κι ας τα συνδυάσουμε με δερμάτινες μπότες για να «δέσουμε» την εμφάνισή μας. Το παντελόνι μπορεί να φορεθεί μαζί με δερμάτινα ή t-shirts. Ομοίως, οι φούστες μπορούν επίσης να συνδυαστούν με δερμάτινα μπλουζάκια ή ένα μεγάλο δερμάτινο τζάκετ.

Αν και πιθανότατα αυτό ισχύει μόνο για πιο κρύους μήνες, η total δερμάτινη εμφάνιση είναι κάτι που μπορεί να δοκιμαστεί από μια μεγάλη γκάμα αγοραστών, είτε ως δυναμικό καθημερινό look είτε ως πιο «ανεβασμένο» ντύσιμο μιας καθαρής γραμμής. Οι πρόσφατες εξελίξεις σε εναλλακτικά υλικά θα συνεχίσουν επίσης να κάνουν πιο έντονη την παρουσία του δέρματος στη μόδα.