Η γιορτή της κρέπας κι η μαγειρική στην αυλή της γαλλικής Πρεσβείας

Διάσημοι σεφ γιόρτασαν την επέτειο με τον τρόπο που εκείνοι ξέρουν καλύτερα.
Open Image Modal
Eurokinissi
Γιορτή της κρέπας - Γαλλική πρεσβεία

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Τρίτη 2 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα που γιορτάζεται ένα από τα πιο δημοφιλή γαλλικά προϊόντα που δεν είναι άλλο από την κρέπα Chandeleur. 

Με την ευκαιρία της γιορτής της κρέπας Chandeleur, λοιπόν, ο σεφ της γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα Ζαν Μαρί Χοφμάν κι ο σου-σεφ Ηλίας Βεκρής καθώς και επτά γνωστοί Έλληνες συνάδελφοί τους, παρασκευάσαν κρέπες στην αυλή της Πρεσβείας.

Η παραγωγή πήρε την μορφή γαστριμαργικής φιέστας με την βοήθεια του καλού καιρού. Κι αν αναρωτιέστε που θα διατεθούν οι κρέπες που δημιουργήθηκαν, η απάντηση της γαλλικής Πρεσβείας είναι σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.

Η τελετή απαθανατίστηκε από την Eurokinissi και τον Γιάννη Παναγόπουλο σε μερικά πολύ χαρακτηριστικά εσταντανέ: 

Open Image Modal
Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος
Γιορτή της κρέπας - Γαλλική πρεσβεία
Open Image Modal
Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος
Γιορτή της κρέπας - Γαλλική πρεσβεία
Open Image Modal
Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος
Γιορτή της κρέπας - Γαλλική πρεσβεία
Open Image Modal
Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος
Γιορτή της κρέπας - Γαλλική πρεσβεία
Open Image Modal
Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος
Γιορτή της κρέπας - Γαλλική πρεσβεία
Open Image Modal
Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος
Γιορτή της κρέπας - Γαλλική πρεσβεία
Open Image Modal
Eurokinissi / Γιάννης Παναγόπουλος
Γιορτή της κρέπας - Γαλλική πρεσβεία