Ύποπτο αντικείμενο στη γαλλική πρεσβεία σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Ύποπτο αντικείμενο στη γαλλική πρεσβεία σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.
eurokinissi

Ο εντοπισμός μίας ύποπτης σακούλας δίπλα από τη γαλλική πρεσβεία στην οδό Ακαδημίας, απέναντι από τη Βουλή, σήμανε συναγερμό την περασμένη Τετάρτη στην ΕΛ.ΑΣ.

Η γαλλική πρεσβεία έχει υπάρξει στο παρελθόν στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων και έτσι ο εντοπισμός του ύποπτου αντικειμένου στάθηκε αρκετός για να κινητοποιηθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί που συνέλεξαν τη σακούλα (που περιείχε ποσότητα εκρηκτικής ύλης και μπαταρία των εννέα Volt) και πήραν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν εντοπιστεί η σακούλα είχε περάσει από το σημείο ομάδα περίπου 20 διαδηλωτών, που κατευθυνόταν προς το Προεδρικό Μέγαρο. Η αστυνομική δύναμη της Βουλής ήταν σε πλήρη ετοιμότητα τόσο κατά τη διέλευση των 20 ατόμων, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας όσο και όταν εντοπίστηκε η σακούλα.

Η Αστυνομία εξετάζει το κατά πόσο κάποιος μπορεί να εκμεταλλεύτηκε τη διέλευση των ατόμων αυτών έξω από τη γαλλική πρεσβεία για να αφήσει το αντικείμενο, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους αστυνομικούς και τις κάμερες ασφαλείας. Τα μέτρα ασφαλείας, πάντως, στη Βουλή χαρακτηρίζονται «δρακόντεια».

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο του 2016 τρομοκράτες είχαν εκτοξεύσει χειροβομβίδα στο φυλάκιο της πρεσβείας. Από τύχη δεν τραυματίστηκε ο αστυνομικός, ο οποίος την ώρα της έκρηξης βρισκόταν εντός του φυλακίου. Οι δράστες είχαν διαφύγει με μοτοσικλέτα και δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Δημοφιλή