ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΑ

IZAKAYA: Στο άκρως ατμοσφαιρικό ιαπωνικό εστιατόριο στο Κολωνάκι για εξαιρετικό φαγητό & sake

Η γεύση, το άρωμα, η όραση και η ακοή συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια εμπειρία που ξεπερνά τα συνηθισμένα όρια ενός εστιατορίου, που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δεν είχες ανακαλύψει αυτόν τον κρυμμένο θησαυρό νωρίτερα.
Open Image Modal
IZAKAYA

Ατμοσφαιρικό και με dark sexy διάθεση το IZAKAYA στο Κολωνάκι δεν είναι απλώς ένας προορισμός για ιαπωνικό φαγητό, αλλά μια εμπειρία που ενσωματώνει όλες τις αισθήσεις σε μια απόλυτη αρμονία. Η γεύση, το άρωμα, η όραση και η ακοή συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια εμπειρία που ξεπερνά τα συνηθισμένα όρια ενός εστιατορίου, που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δεν είχες ανακαλύψει αυτόν τον κρυμμένο θησαυρό νωρίτερα.

Κατεβαίνοντας τα σκαλάκια του πανέμορφου διατηρητέου κτιρίου στο Κολωνάκι που φιλοξενεί το IZAKAYA, νιώθεις σα να ανακάλυψες ένα underground εστιατόριο σε κάποιο στενό του Τόκιο. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι sakura, όπως αποκαλούν στην Ιαπωνία τις ανθισμένες κερασιές. Η εποχή της ανθοφορίας των κερασιών είναι ένα σημαντικό και βαθιά συμβολικό γεγονός στην ιαπωνική κουλτούρα, που συμβολίζει την ομορφιά, την εφήμερη φύση της ζωής και την ανανέωση. 

Open Image Modal
IZAKAYA

Οι ανθισμένες κερασιές αντικατοπτρίζουν την ιδέα ότι η ζωή είναι τόσο όμορφη όσο και παροδική. Για να βρείτε το IZAKAYA στον χάρτη και να κάνετε κράτηση πατήστε Εδώ

Ο κρυφός κόκκινος φωτισμός με το μαύρο που κυριαρχεί στους τοίχους και στη διακόσμηση δημιουργούν μια ατμόσφαιρα αισθησιακή, δυναμική και παράλληλα απόλυτα χαλαρωτική. Με έντονη παρουσία φυσικών υλικών όπως το μπαμπού και το γυαλί, αλλά και τα άνετα καθίσματα στήνουν αμέσως το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσεις ένα από τα καλύτερα ιαπωνικά της Αθήνας.

Open Image Modal
IZAKAYA

Με τον χαμηλό, κρυφό φωτισμό του το IZAKAYA έχει την τέλεια ατμόσφαιρα για ένα απολαυστικό βραδινό γεύμα ή ένα ποτό με συνοδεία γευστικών sharing πιάτων. Βρείτε το IZAKAYA Εδώ

Μέσα στην κουζίνα του Izakaya 

Στην Ιαπωνία IZAKAYA ονομάζουν έναν τύπο παραδοσιακού ιαπωνικού μπαρ ή παμπ, που σερβίρει sake και ιαπωνικά sharing πιάτα. To IZAKAYA στο Κολωνάκι όμως είναι πολλά περισσότερα. 

Τα πιάτα, παρασκευασμένα με απαράμιλλη τέχνη και προσοχή στη λεπτομέρεια, αποτελούν παραθυράκια σε έναν κόσμο που παραμένει ανεξερεύνητος από τους περισσότερους. Εδώ, η προσεγμένη γεύση και η κομψή παρουσίαση αναδεικνύονται σε στοιχεία ενός μοναδικού ταξιδιού στην κουλτούρα και την παράδοση της Ιαπωνίας.

Οι γευστικές επιλογές του IZAKAYA ακολουθούν τη φιλοσοφία της ισορροπίας και της αρμονίας, με κάθε πιάτο να είναι μια προσεγμένη σύνθεση φρέσκων υλικών, αρωμάτων και γεύσεων. 

Open Image Modal
IZAKAYA

Στο IZAKAYA ε΄χουν open sushi bar, όπου μπορείτε να δείτε να ετοιμάζεται το πιάτο σας εκείνη τη στιγμή. Βρείτε το IZAKAYA Εδώ

Τα ηνία της κουζίνας τα έχουν οι καταπληκτικοί Έλληνες σεφ Γρηγόρης Μυρσιάδης και Σωτήρης Λίτσας. Όλα τα πιάτα τους είναι βασισμένα στην ιαπωνική-ασιατική fusion κουζίνα, η οποία φυσικά έχει προσαρμοστεί στη μεσογειακή κουλτούρα. Οι δύο μάγειρες και η ομάδα τους συνδύασαν τον πλούτο των γεύσεων και των τεχνικών από την Ιαπωνία με τα φρέσκα, εποχιακά συστατικά της Μεσογείου, προσφέροντας μια γαστρονομική εμπειρία που είναι τόσο πρωτότυπη όσο και γνώριμη.

Open Image Modal
IZAKAYA

Αν έπρεπε να πούμε ένα πράγμα για την κουζίνα του IZAKAYA αυτό θα ήταν ότι έχει βαθιά νόστιμα πιάτα. Για να βρείτε το IZAKAYA στον χάρτη και να κάνετε κράτηση πατήστε Εδώ

Η περίτρανα ανοικτή κουζίνα και το open sushi bar σε προσκαλούν σε μια αυθεντική αλληλεπίδραση, όπου μπορείς να παρατηρήσεις την αφοσίωση και το πάθος που επενδύουν οι σεφ στην παρασκευή κάθε πιάτου. Η διαδικασία παρασκευής του φαγητού γίνεται μέρος της εμπειρίας του δείπνου, με τη δημιουργικότητα και την τέχνη της μαγειρικής να αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια σου. 

Τι να δοκιμάσεις; 

Το χαρακτηριστικό του IZAKAYA είναι ότι έχει βαθιά νόστιμα πιάτα. Πολλά από τα φαγητά τους ψήνονται στη robata, την παραδοσιακή ιαπωνική ψησταριά, η οποία είναι γνωστή για την ικανότητά της να δημιουργεί βαθιές, πλούσιες γεύσεις. Οι σεφ χρησιμοποιούν διάφορα είδη ξύλου και κάρβουνα για να ενισχύσουν τις γεύσεις των τροφίμων και η θερμότητα της robata ψήνει αργά τα τρόφιμα, διατηρώντας ζωντανά τα αρώματα και τους χυμούς των τροφίμων.

Open Image Modal
IZAKAYA

Η παραδοσιακή robata ψήνει τέλεια το κρέας, το ψάρι και τα λαχανικά, δημιουργώντας βαθιά νόστιμες γεύσεις. Βρείτε το IZAKAYA Εδώ

Αν πάτε στο IZAKAYA πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε το donburi με ψητή πάπια. Πρόκειται για ένα μπολ με ένα εθιστικά νόστιμο ρύζι, ψητό καλαμπόκι, και αυγό και από πάνω κομμάτια ψητής πάπιας που πραγματικά λιώνει στο στόμα. Για σαλάτα προτείνουμε εκείνη με τον αστακό, το καψαλισμένο κουνουπίδι και μπρόκολο, που σερβίρεται με τριμμένα αμύγδαλα και dressing ταχίνι. Δροσερή και απρόσμενα νόστιμη.

Open Image Modal
IZAKAYA

Αυτό είναι το πεντανόστιμο donburi με πάπια του IZAKAYA και το απόλυτο must-try. Για να βρείτε το IZAKAYA στον χάρτη και να κάνετε κράτηση πατήστε Εδώ

Από τα σούσι ξεχωρίσαμε τα ρολάκια με σολομό και αβοκάντο, πάνω στα οποία ρίχνουν τις πιο ωραίες τραγανές γαρίδες τεμπούρα που έχουμε δοκιμάσει, αλλά και τα Emperor roll, με καβούρι, αγγούρι και καψαλισμένο μοσχάρι wagyu, το οποίο προσφέρει μια βελούδινη, πλούσια υφή και βαθύτερη γευστική διάσταση, αλλά και μια δροσερή σκορδάτη miso aioli σάλτσα.

Open Image Modal
IZAKAYA

Τα ρολάκια με σολομό και αβοκάντο & από πάνω γαρίδες τεμπούρα. Για να βρείτε το IZAKAYA στον χάρτη και να κάνετε κράτηση πατήστε Εδώ

Μια πιο ελαφριά επιλογή είναι τα Nori Taco Maguro, στα όποια τα αφυδατωμένα φύλλα nori έχουν γεμίσει με ταρτάρ τόνου, φρέσκο κρεμμυδάκι και αβοκάντο. Πέρα από ένα πολύ νόστιμο και ελαφρύ πιάτα, είναι και πολύ εντυπωσιακό, αφού σερβίρεται πάνω σε πέτρες.

Open Image Modal
IZAKAYA

Τα Nori Taco Maguro είναι ελαφριά και πεντανόστιμα. Το τέλειο συνοδευτικό για ένα λευκό κρασί ή το ιδανικό ξεκίνημα ενός δείπνου. Βρείτε το IZAKAYA Εδώ

Ένα ακόμα πιάτο που λατρέψαμε ήταν το πληθωρικό sando με κοτόπουλο. Παρόλο που είναι ένα πιάτο που έχουμε συνηθίσει να τρώμε σε πιο street asian μαγαζιά και όχι σε ένα εστιατόριο, στο IZAKAYA κατάφεραν να το απογειώσουν. Ένα φρυγανισμένο, αφράτο, βουτυράτο ψωμάκι αγκαλιάζει ένα τέλεια ψημένο crispy κοτόπουλο μαζί με μια πεντανόστιμη pickled salad και wasabi mayo, δημιουργώντας ένα “ηδονικό” πια΄το, που δύσκολα θα θες να μοιραστείς.

Open Image Modal
IZAKAYA

Στο IZAKAYA θα βρεις τα καλύτερα της ιαπωνικής κουζίνας. Βρείτε το IZAKAYA Εδώ

Στο IZAKAYA έχουν και πολλές επιλογές σε sake, που ολοκληρώνει το experience. Για την ιστορία το sake φτιάχνεται από ζυμωμένο ρύζι, θεωρούνταν ως το ποτό των ευγενών, των αυτοκρατόρων και των σαμουράι.

Για όσους προτιμούν να συνοδεύσουν το φαγητό τους με κρασί, έχουν μια ενημερωμένη λίστα με λευκό, κόκκινο και ροζέ κρασί, που συμπληρώνουν και αναδεικνύουν υπέροχα τα πιάτα του μενού.

Open Image Modal
IZAKAYA

Το IZAKAYA είναι μια εμπειρία που ενσωματώνει όλες τις αισθήσεις σε μια απόλυτη αρμονία. Για να βρείτε το IZAKAYA στον χάρτη και να κάνετε κράτηση πατήστε Εδώ

Το χαρακτηριστικό υπόγειο στυλ του εστιατορίου, σε συνδυασμό με την προσεγμένη διακόσμηση και τη ζεστή ατμόσφαιρα, δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για μια ξεχωριστή βραδιά. Το IZAKAYA αποτελεί έναν τόπο όπου κάθε επίσκεψη μετατρέπεται σε μια μοναδική γαστρονομική περιπέτεια και ένα ταξίδι στις γεύσεις της Ιαπωνίας. Είναι το μέρος όπου οι γεύσεις και οι αισθήσεις είναι πρωταγωνιστές και σίγουρα θα το λατρέψουν όσοι εκτιμούν την καλή κουζίνα και τη μοναδική ατμόσφαιρα. 

Tip 1: Πέρα από τα τραπέζια, ένα ωραίο spot για να απολαύσεις το ποτό σου μαζί με μερικά sharing πιάτα, είναι το κεντρικό μεγάλο μπαρ, που κυριαρχεί στον χώρο.

 Tip 2: κάθε Παρασκευή και Σάββατο έχουν και DJ, ώστε αν θέλουμε μετά το φαγητό μας να κάτσουμε να πιούμε το ποτό μας.

More info:

Λουκιανού 8, Κολωνάκι

Για να κάνετε κράτηση, να δείτε το μενού, αλλά και οδηγίες για να το επισκεφθείτε πατήστε εδώ

Για περισσότερο food inspo ακολουθήστε το Izakaya και στο Instagram