Κάθε ουλή έχει μια ιστορία και η Sophie Mayanne είναι εδώ για να την πει με τις φωτογραφίες της

Τα σημάδια στο κορμί μας δεν πρέπει να τα κρύβουμε με ρούχα και makeup. Αυτά είναι η ιστορία μας.
Open Image Modal
Pradit_Ph via Getty Images

Μπαίνει ο πόνος σε λέξεις; Η απογοήτευση σχηματίζεται σε πρόταση; Ίσως όχι. Η ελπίδα και η ανακούφιση, όμως; Ένα σημάδι, δύο όψεις: η πρώτη της συνειδητοποίησης και της λύπης και η δεύτερη της νίκης και της ευτυχίας. 

Η Sophie Mayanne, «φωτογράφος των ανθρώπων» όπως αποκαλεί τον εαυτό της στο προφίλ της στο instagram, αποτυπώνει με το φακό της τις ουλές και κάθε λογής σημάδια (κυρίως) γυναικών όλων των ηλικιών, για να φέρει στην επιφάνεια τις ιστορίες που βρίσκονται πίσω από αυτά, ιστορίες που συνήθως αποφεύγουμε να μοιραζόμαστε. 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του self.com, η Mayanne είναι 24 ετών και στην αρχή φωτογράφιζε απλώς πορτραίτα ανθρώπων. Με τον καιρό, όμως, κατέληξε σε αυτό που κάνει τώρα, στο project «Behind the Scars», στο οποίο εστιάζει σε αυτό ακριβώς που λέει κι ο τίτλος: στις ιστορίες των γυναικών πίσω από τα σημάδια του κορμιού και του προσώπου τους. 

Οι υπέροχες φωτογραφίες της Mayanne συμβάλλουν στο δημόσιο διάλογο που συντελείται τα τελευταία χρόνια σχετικά με την αποδοχή του εαυτού ως έχει και την εξαφάνιση του body shaming σε όλες του τις εκφάνσεις. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι όλο και περισσότερες γυναίκες επικοινωνούν μαζί της, πρόθυμες να φωτογραφηθούν με τα σημάδια τους και να πουν την ιστορία τους.