Νέα χρονιά, νέο σπίτι: 10 απλές ιδέες διακόσμησης για να ανανεώσετε τον χώρο σας

Νέα χρονιά, νέο σπίτι: 10 απλές ιδέες διακόσμησης για να ανανεώσετε τον χώρο σας
|

Το 2016 ήρθε και μαζί με αυτό έχουμε ήδη αποφασίσει ποιες τάσεις διακόσμησης θέλουμε πλέον να αποχαιρετήσουμε. Καθώς όμως θα αρχίσουμε σιγά σιγά να ξεστολίζουμε, μας έχει έρθει και η όρεξη για ανανέωση. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεστε μια περιουσία για να το κάνετε. Οι ιδέες που σας προτείνουμε είναι εύκολες και για μερικές το μόνο που χρειάζεστε είναι αποφασιστικότητα και λίγο ελεύθερο χρόνο. Ναι, αναφερόμαστε σε εκείνη την ντουλάπα που έχει ξεχειλίσει ή στην κουζίνα σας που είναι μονίμως σαν βομβαρδισμένη.

Πριν αρχίσετε, μην ξεχνάτε και όλα εκείνα τα λάθη που έχουμε κάνει όλοι μας στην διακόσμηση. Ας μην τις επαναλάβουμε!

Σπίτι αλλαγές
Βάλτε έναν -ή και περισσότερους- καθρέφτες(01 of10)
Open Image Modal
Θα κάνουν τον χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερο και περισσότερο φωτεινό! Μπορείτε μάλιστα να «παίξετε» με τα μεγέθη, αλλά και με τα σημεία που θα τους τοποθετήσετε. (credit:KatarzynaBialasiewicz via Getty Images)
Γεμίστε τους τοίχους σας(02 of10)
Open Image Modal
Οι άδειοι τοίχοι κάνουν ένα σπίτι να δείχνει κρύο και αδιάφορο. Βρείτε αφίσες, κάρτες, έργα τέχνης ή φωτογραφίες που σας αρέσουν και κρεμάστε τα. (credit:vicnt via Getty Images)
Αλλάξτε μαξιλάρια(03 of10)
Open Image Modal
Ο καλύτερος τρόπος για να ανανεώσετε τον καναπέ σας είναι να βάλετε μερικά καινούρια μαξιλάρια. Μην φοβηθείτε το χρώμα! Το σαλόνι σας θα αλλάξει όψη αμέσως. (credit:Madeleine Soder via Getty Images)
Βάλτε ένα καινούριο χαλί(04 of10)
Open Image Modal
Ευτυχώς, δεν είμαστε πλέον σε εκείνες τις εποχές που τα χαλιά ήταν βαριά και κόστιζαν μια περιουσία. Πλέον έχουμε οικονομικές επιλογές που είναι μοντέρνες. (credit:AnikaSalsera via Getty Images)
Εκμεταλλευτείτε τα ράφια(05 of10)
Open Image Modal
Δεν είναι ανάγκη να παραφορτώσετε τον χώρο σας με ογκώδεις βιβλιοθήκες. Καρφώστε μερικά ράφια στον τοίχο και βάλτε εκεί διακοσμητικά αντικείμενα, βιβλία και κουτιά. (credit:archideaphoto via Getty Images)
Δωρίστε τα ρούχα και τα πράγματά σας (06 of10)
Open Image Modal
Οι ντουλάπες σας είναι σίγουρα γεμάτες με πράγματα που δεν χρειάζεστε. Δωρίστε τα λοιπόν και εκτός από την καλή πράξη που θα κάνετε θα έχετε δώσει την ευκαιρία στο σπίτι σας να «αναπνεύσει». (credit:WendellandCarolyn via Getty Images)
Φέρτε μέσα τα φυτά σας(07 of10)
Open Image Modal
Βάλτε τα σε ένα σημείο που θα τα βλέπει ο ήλιος και θα δείτε πόσο πολύ θα αλλάξει ο χώρος μέσα στο σπίτι σας! (credit:Creatas Images via Getty Images)
Κρεμάστε τα αντικείμενα σας(08 of10)
Open Image Modal
Ελευθερώστε χρόνο στο σπίτι σας κρεμώντας τις τσάντες, τα παλτό, τα φουλάρια ή ακόμα και τα κοσμήματα σας. (credit:Goodshoot via Getty Images)
Οργανώστε την κουζίνα σας(09 of10)
Open Image Modal
Κανείς δεν θέλει να ψάχνει επί 5 λεπτά τα μπαχαρικά και τις κουτάλες του κάθε φορά που μαγειρεύει. Οργανώστε την κουζίνα σας και θα δείτε πόσο καλύτερη θα γίνει και η μαγειρική σας. (credit:Jupiterimages via Getty Images)
Φωτίστε τον χώρο σας με λάμπες(10 of10)
Open Image Modal
Μετά από μία κουραστική μέρα κανείς δεν αντέχει τα έντονα φώτα μέσα στο σπίτι. Φωτίστε τον χώρο σας διακριτικά με λάμπες στην κρεβατοκάμαρα και στο σαλόνι σας. (credit:Inti St Clair via Getty Images)