Ο λογαριασμός του Instagram που δείχνει την κυτταρίτιδα όπως ακριβώς είναι. Φυσιολογική

Ο λογαριασμός του Instagram που δείχνει την κυτταρίτιδα όπως ακριβώς είναι. Φυσιολογική
Open Image Modal
instagram

«Λίγη κυτταρίτιδα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν», είχε γράψει κάποτε το μοντέλο, Ashley Graham και δεν είναι η μόνη που το πιστεύει.

Η Kenzie Brenna, μία 26χρονη από τον Καναδά, ηθοποιός, συγγραφέας και υπέρμαχος της θετικής στάσης απέναντι στο σώμα μας, δημιούργησε το hashtag #CelluliteSaturday, σε μία προσπάθειά της να εξοικειώσει τις γυναίκες με την κυτταρίτιδα.

Με το ποσοστό των γυναικών που έχουν κυτταρίτιδα να ανέρχεται στο 90% και δεδομένου ότι η κυτταρίτιδα είναι «προνόμια» των γυναικών ανεξαρτήτου σωματότυπου, βάρους, ύψους κλπ, θα έλεγε κανείς ότι δεν θα πρέπει να τίθεται καν θέμα εξοικείωσης. Παρ' ολ' αυτά, η πλειονότητα των γυναικών νιώθει άβολα στην θέα της «όψης φλοιού πορτοκαλιού», προσπαθεί να την κρύψει με κάθε τρόπο και νιώθει ακόμα και το αίσθημα ντροπής.

Αυτή την πεποίθηση προσπαθεί να αλλάξει η Brenna, μέσα από τα ποστ που ανεβάζει στο Instagram με τις δικές της φωτογραφίες.

«Αν προσπαθείς να μου πουλήσεις θεραπεία για την κυτταρίτιδα, δεν την θέλω», έγραψε χαρακτηριστικά σε ένα ποστ. «Η κυτταρίτιδα είναι φυσιολογική».

Η Brenna χρησιμοποιεί τον λογαριασμό της στο Instagram για να συζητήσει το ταξίδι της για μία πιο υγιή σχέση με το σώμα της. Όπως ανέφερε η ίδια στην The Huffington Post, έπασχε από Σωματική Δυσμορφική Διαταραχή και στο παρελθόν έχει δοκιμάσει κάθε θεραπεία για την κυτταρίτιδα χωρίς αποτέλεσμα.

Πλέον, η ίδια αποδέχεται το σώμα της και μέσα από τον λογαριασμό της προσπαθεί να εμπνεύσει και άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο.

Επίσης, τονίζει ότι ακόμα και αν θέλεις να αλλάξεις το σώμα σου για οποιοδήποτε λόγο, δεν χρειάζεται να το μισείς κατά τη διάρκεια.