Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΔΕΝ είναι για την ανθρωπιστική κρίση - «Μισή αλήθεια» από τον Αλέξη Τσίπρα

Το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΔΕΝ είναι για την ανθρωπιστική κρίση
|
Open Image Modal
Eurokinissi

«Μισή αλήθεια» έλεγε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης. Τσίπρας στους υπουργούς του σχετικά με το πρώτο νομοσχέδιο που θα στείλει στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός είπε πως το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το πρώτο νομοσχέδιο που συνέταξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό και δεν έχει τους συμβολισμούς που χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας. Το νομοσχέδιο με αύξοντα αριθμό 1 προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά την μετακίνηση των μαθητών για το σχολικό έτος 2014-2015!

Βρίσκεται ήδη στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης συνοδευόμενο από την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και την Έκθεση Αξιολόγησης. Πρόκειται για ένα μικρό σε μέγεθος νομοσχέδιο – έχει μόλις 1 άρθρο – και ουσιαστικά παρατείνει τις συμβάσεις για την μεταφορά των μαθητών που έχουν λήξει μέχρι τον Ιούνιο του 2015 και λύνει το θέμα σχετικά με τους διαγωνισμούς.

Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στον πρωθυπουργό, πρέπει να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει να συζητήσει πρώτο το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως ανακοινώθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο...