«Πίσω από τις ουλές»: Άνθρωποι δείχνουν και μιλούν για τα σημάδια στο σώμα τους

«Πίσω από τις ουλές»: Άνθρωποι δείχνουν και μιλούν για τα σημάδια στο σώμα τους

Πρόκειται για μία ωραία ιδέα και ένα ακόμη ωραίοτερο project της Sophie Mayenne από τη βρετανική πρωτεύουσα αφού μέσω αυτής της πρωτοβουλίας προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις ουλές στα σώματα. Δεν υπάρχει ασχήμια,ντροπή ή κάτι το οποίο πρέπει να μείνει κρυμμένο από τους άλλους

«Σαν φωτογράφος πάντοτε μου τραβούσαν την προσοχή τα στοιχεία που μας διαχωρίζουν από τους άλλους, πάντοτε με κινητοποιούσε η ωμή και μη ρετουσαρισμένη δουλειά. Από αυτό το σημείο προκύπτει το ενδιαφέρον μου για τα σημάδια και τις ουλές», λέει η ίδια στο Bored Panda. «Θυμάμαι όταν άρχισα το project έλεγα στον εαυτό μου πως εάν καταφέρω να επηρεάσω έστω έναν άνθρωπο, τότε θα έχω επιτύχει τον σκοπό μου. Όσο το εγχείρημά μου μεγαλώνει, τόσο ελπίζω πως θα φτάνει σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους και θα συνεχίζει να έχει θετική επιρροή σε αυτούς». 

Μπροστά στην κάμερα της Sophie στέκονται άνθρωποι οι οποίοι για πολλά χρόνια κρύβονταν και ενώ μοιράζονται τα σημάδιά τους στον φακό, ταυτόχρονα διηγούνται το ψυχολογικό τραύμα που κουβαλούν. «Η ανταπόκρισή τους είναι πραγματικά θετική και το να βλέπεις τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια ενός φωτογράφου μπορεί να γίνεί μία δυναμική για εκείνους εμπειρία», αναφέρει και συνμπληρώνει ότι «για μερικούς ανθρώπους η φωτογράφιση μπορεί να είναι θεραπευτική καθώς μπορεί να μην έχουν μοιραστεί τις εμπειρίες τους στο παρελθόν ενώ για άλλους μπορει να είναι μία ευκαιρία για να παγιώσουν την αγάπη τους για τις πληγές τους και το σώμα τους».  

Η Sophie λέει επίσης πως άνθρωποι με το πέρασμα του χρόνου απευθύνονται σε εκείνη για να τους φωτογραφίσει με την ίδια πλέον να ελπίζει πως θα κατορθώσει να εκδώσει ένα βιβλίο κάποια στιγμή στο μέλλον.