Το απόλυτο καλοκαιρινό γλύκισμα: Πανακότα με τσάι και ροδάκινο

Αλλά τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς λιπαρά; Σκέφτηκα, «χαζεύοντας» μια πανακότα και σε αυτό το σημείο αποφάσισα να ετοιμάσω πανακότα γιατί το βράδυ περίμενα «κόσμο» για να συζητήσουμε το καυτό θέμα των διακοπών, που η ασυμφωνία ήταν σίγουρη.
|
Open Image Modal
funky cook

Είναι ένα hardcore καλοκαιρινό μεσημέρι, η ιγμορίτιδα καθιστά απαγορευτικό το a/c και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα περισσότερο από ένα ποτήρι παγωμένο τσάι που με περιμένει στο ψυγείο!

Αλλά τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς λιπαρά; Σκέφτηκα, «χαζεύοντας» μια πανακότα και σε αυτό το σημείο αποφάσισα να ετοιμάσω πανακότα γιατί το βράδυ περίμενα «κόσμο» για να συζητήσουμε το καυτό θέμα των διακοπών, που η ασυμφωνία ήταν σίγουρη.

Για να μην το αναλύω και πολύ, θέλησα να φτιάξω κάτι για να τους καλοπιάσω, μια πανακότα με ροδάκινο! Γιατί το ροδάκινο και το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαίρι! Τους ετοίμασα μερικά λίτρα απολαυστικό τσάι, το σέρβιρα με την σούπερ πανακότα και φυσικά με προτάσεις για διακοπές που κανένας δεν μπορούσε να αντισταθεί, ετοιμάζω βαλίτσες για Ικαρία!

•Προετοιμασία: 10′

•Έτοιμο σε: 4 ώρες

•Ποσότητα: 6 άτομα

•Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

500 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες

150 ml. γάλα φρέσκο πλήρες

1 φακελάκι τσάι ροδάκινο

12 gr. φύλλα ζελατίνης

½ κάψουλα βανιλλίνη

Φρούτα για το σερβίρισμα

Μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν για 15 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, το γάλα και την βανιλλίνη μέχρι να πάρει μια καλή βράση.

Αποσύρουμε και διαλύουμε μέσα το φακελάκι (30 gr.) τσάι ροδάκινο και ανακατεύουμε καλά.

Μοιράζουμε σε 6 μπωλ, τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες και ξεφορμάρουμε.

Σερβίρουμε με φρούτα και μέλι!

Open Image Modal

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.