Αυτοί είναι οι πέντε μαφιόζοι που ενέπνευσαν τον Mario Puzo να γράψει τον Νονό

Αυτοί είναι οι πέντε μαφιόζοι που ενέπνευσαν τον Mario Puzo να γράψει τον Νονό

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Νονός βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Mario Puzo. Η ταινία θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και ξεκινά στο τέλος του καλοκαιριού του 1945, στο σπίτι της φαμίλιας των Corleone μιας Ιταλο-Αμερικάνικης οικογένειας μαφιόζων της Νέας Υόρκης.

Πολλοί από τους χαρακτήρες που βασίζεται το βιβλίο του Puzo στην πραγματικότητα είναι άνθρωποι της μαφίας που μεγαλούργησε στη Νέα Υόρκη.

5 Real-Life Inspirations For Characters In The Godfather
Frank Costello ενέπνευσε τον Vito Corleone (01 of05)
Open Image Modal
Ο Frank "ο πρωθυπουργός" Costello ήταν ένας Ιταλός-Αμερικανός γκάνγκστερ που ανήλθε στη κορυφή του υποκόσμου της Αμερικής. Είχε ως παρατσούκλι το όνομα «Ο πρωθυπουργός του Κάτω Κόσμου" και ήταν αρχηγός της οικογένειας Luciano, μία από τις πέντε ισχυρές οικογένειες που δρούσαν στη Νέα Υόρκη.Ο Costello, όπως και ο Corleone στην ταινία είχε ισχυρές επιρροές στους πολιτικούς. Ο Marlon Brando χρησιμοποιούσε την βραχνή φωνή του Costello όπως την άκουσε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του στην επιτροπή Kefauver για το οργανωμένο έγκλημα. (credit:ASSOCIATED PRESS)
Frank Sinatra ενέπνευσε τον Johnny Fontaine (02 of05)
Open Image Modal
Ο Sinatra είχε πολλές συνδέσεις με την αμερικάνικη μαφία και το FBI τον είχε "πάρει χαμπάρι". Πιστεύεται ότι στον Sinatra ήταν βασισμένος ο χαρακτήρας Johnny Fontaine στο βιβλίο του Mario Puzo, που έγινε αργότερα η ταινία "Νονός" απ’ τον Francis Ford Coppola. Αν και δεν έγινε ποτέ γνωστή κάποια συγκεκριμένη δράση του για λογαριασμό της μαφίας, όλοι γνωρίζουν τη σχέση του με τον υπόκοσμο. (credit:ASSOCIATED PRESS)
Willie Moretti ενέπνευσε τον Luca Brasi (03 of05)
Open Image Modal
Είναι ο ξάδελφος του Frank Costello και ήταν ο “μυς” πίσω από τον διάσημο ξάδερφό του. Αν και στη πραγματικότητα δεν ήταν ο θρυλικός δολοφόνος όπως ήταν στη ταινία ο Luca Brasi φέρεται να είναι αυτός που κόλλησε ένα όπλο στο στόμα του Tommy Dorsey για να υπογράψει το συμβόλαιο στο νεαρό Frank Sinatra.Ο Willie εκτελέστηκε μετά το μεσημεριανό γεύμα του στο Joe’s Elbow Room στο New Jersey. Αφορμή στάθηκε το ότι δε κράτησε το στόμα του κλειστό μπροστά στην αμερικανική επιτροπή για το οργανωμένο έγκλημα το 1950. Αποτέλεσμα ήταν ο αρχινονός Vito Genovese να βάλει να τον σκοτώσουν. (credit:ASSOCIATED PRESS)
Salvatore “Bill” Bonanno (αριστερά) ενέπνευσε τον Michael Corleone (04 of05)
Open Image Modal
Ο Joseph Bonanno ποτέ δεν ήθελε ο γιος του Bill για να τον ακολουθήσει στην οικογενειακή επιχείρηση. Του ζητούσε να τελειώσει τις σπουδές του και να κάνει μια φυσιολογική ζωή. Ο Joseph θεωρείται πώς αποτέλεσε το πρότυπο του πρωταγωνιστή στο βιβλίο του Mario Puzo "Νονός", που παίχτηκε με τεράστια επιτυχία στον κινηματογράφο. Μαζί με τον Lacy Luciano δημιούργησαν την "Επιτροπή", δηλαδή, ένα συμβούλιο αρχηγών της Μαφίας η οποία θα επίλυε τις διαφωνίες που προέκυπταν στους κόλπους της. Στο μεταξύ ο Bonanno εκτός απο το λαθρεμπόριο οινοπνευματωδών ποτών είχε επεκταθεί σε παράνομες λοταρίες και τοκογλυφία. Θέλοντας να κρύψει τις παράνομες δραστηριότητές του άρχισε να επενδύει σε νόμιμες επιχειρήσεις, όπως εταιρία ενδυμάτων, γραφείο τελετών, εταιρία εισαγωγής τυριού κ.α., πληρώνοντας τους φόρους του. Για αρκετά χρόνια ο Bonanno κατάφερε να επικρατήσει σχετική ηρεμία στη Νέα Υόρκη με κάθε οργάνωση να ασχολείται με τις επιχειρήσεις της στη δική της περιοχή. Μέχρι τα μέσα της 10ετίας του '50 Μπονάννο έγινε ιδιαίτερα σεβαστός και άνθρωπος με τεράστια ακίνητη περιουσία και με έναν καλό γάμο από τον οποίο είχε αποκτήσει δυο γιους και μία κόρη. (credit:ASSOCIATED PRESS)
Vito Genovese ενέπνευσε τον Emilio Barzini (05 of05)
Open Image Modal
O Genovese ήταν πιο βίαιος και λιγότερο ευγενικός από τον Barzini. Ο Genovese ήταν σχεδόν σίγουρα πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Costello. Ο Genovese πέθανε στη φυλακή το 1969. (credit:ASSOCIATED PRESS)