Συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου για σχηματισμό Κυβέρνησης

Συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου για σχηματισμό Κυβέρνησης
|
Open Image Modal
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία Τσίπρα – Καμμένου για συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα κυβέρνηση ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα, Δευτέρα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο νέος πρωθυπουργός ενδέχεται να ορκιστεί ακόμη και εντός της ημέρας, ενώ το υπουργικό συμβούλιο μέχρι την Τετάρτη.

Επισημαίνεται ότι στις 12.30 μ.μ. ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης δέχθηκε τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Μιχάλη Θεοχαρίδη προκειμένου να του επιδώσει τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της Βουλής μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο Κ. Παπούλιας θα καλέσει τον Αλ. Τσίπρα εντός της ημέρας.

Μετά την συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα ο Π. Καμμένος ανακοίνωσε ότι «από αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση» και ότι «δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό». «Υπάρχει συμφωνία αρχών, όπως ο ελληνικός λαός του έδωσε μέσα από τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Εμείς ότι λέμε ισχύει για πάντα», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι «εμείς εκτελέσαμε την εντολή του λαού» και οι Έλληνες προχωρούν «ενωμένοι σε μία καινούργια ημέρα».