Για να μην… σταφιδιάσεις, βάλε τις σταφίδες στην διατροφή σου

Για να μην… σταφιδιάσεις, βάλε τις σταφίδες στην διατροφή σου
Open Image Modal
Professor25 via Getty Images

 

Εντάξει, γνωρίζουμε ότι ένα μάλλινο παλτό μπορεί να σας ζεστάνει, μια άνετη κουβέρτα μπορεί να το κάνει επίσης, όπως και η άσκηση … οποιουδήποτε τύπου. Τι γίνεται ωστόσο με τις σταφίδες; Το περίφημο ζευγάρι Beyonce και Jay Z περιλαμβάνει τις σταφίδες στη φυτική διατροφή του λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων τους. Γιατί όχι και εσείς;

 

 

Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε βιταμίνες, ηλεκτρολύτες όπως κάλιο και μέταλλα όπως ασβέστιο (σημαντικό για την υγεία των οστών), μαγγάνιο, φθόριο και ψευδάργυρο με αποτέλεσμα να διατηρούν το σώμα μας ζεστό και υγιές. Δεν περιέχουν τοξίνη γλουτένης και μπορούν να καταναλωθούν από άτομα που δεν ανέχονται τη γλουτένη, ως εναλλακτικό υγιεινό τρόφιμο. Επιπλέον, είναι καλή πηγή ορισμένων βιταμινών του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητες για το σχηματισμό νέου αίματος και περιέχουν μια σημαντική ποσότητα σιδήρου που βοηθά στη θεραπεία της αναιμίας.

Ευτυχισμένες μέρες στην … τουαλέτα

Τα οφέλη για την υγεία μας λόγω των σταφίδων περιλαμβάνουν ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα, καθώς περιέχουν ίνες που αρχίζουν να διογκώνονται με την παρουσία νερού. Οι σταφίδες είναι επίσης γνωστές πως βοηθούν στην προσπάθεια σας να κερδίσετε βάρος με έναν υγιή τρόπο. Αλλά προσοχή! Είναι αρκετά υψηλές σε θερμίδες. Μικρές ποσότητες σταφίδας μπορούν να σας δώσουν όλα τα οφέλη τους. Επιπλέον, μειώνουν τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και βοηθούν στην πρόληψη του εγκεφαλικού.

 

Open Image Modal
AlekZotoff via Getty Images

 

Υψηλή… λίμπιντο 

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για τις σταφίδες είναι ότι αν τις προσθέσετε στη διατροφή σας μπορείτε να αποτρέψετε τον καρκίνο από το σχηματισμό του ή να βοηθήσετε με αυτό τον τρόπο στην επιβράδυνση της προόδου του. Η σταφίδα μειώνει επίσης την πιθανότητα επιπλοκών, για όσους πάσχουν από διαβήτη. Έχει παράλληλα θετικό αντίκτυπο στην υγεία των ματιών και στην οδοντιατρική περίθαλψη.

Τι γίνεται με τη σεξουαλική δυσλειτουργία; Τρώτε σταφίδες για να τονώσετε τη λίμπιντο σας! Όσο για το δέρμα και τα μαλλιά, οι σταφίδες θα σας αποζημιώσουν. Περιέχουν φαινόλες, ένα αντιοξειδωτικό που εμποδίζει τις ελεύθερες ρίζες να βλάψουν το κολλαγόνο και τα κύτταρα του δέρματος. Πάνω από όλα οι σταφίδες, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Β και C, τις κατεξοχήν βιταμίνες για μια τέλεια επιδερμίδα. Άντε αρπάξτε μία!