Αναζήτησε το "Φως Μέσα στη Θύελλα" για να ζήσεις μια συναρπαστική περιπέτεια

Το «φως μέσα στη θύελλα» είναι ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα με φόντο το Αιγαίο, που καταφέρνει αργά και σταθερά να μπλέξει στα δίχτυα της ιστορίας του τον αναγνώστη και να τον κρατήσει αιχμάλωτο με τις συνεχείς ανατροπές και την ένταση των γεγονότων. Μέχρι το συνταρακτικό φινάλε.
fstop123 via Getty Images

Μια πρωτόγνωρη καταιγίδα, ένας αποτρόπαιος φόνος, ένα μυστικό που ορίζει τις τύχες αθώων ψυχών. Και στο επίκεντρο όλων, μια γυναίκα που αναζητεί την απόλυτη ευτυχία. Έρωτας, μυστήριο, πάθη και συνωμοσίες σμιλεύουν μια συναρπαστική ιστορία που καθηλώνει. Το «φως μέσα στη θύελλα» είναι ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα με φόντο το Αιγαίο, που καταφέρνει αργά και σταθερά να μπλέξει στα δίχτυα της ιστορίας του τον αναγνώστη και να τον κρατήσει αιχμάλωτο με τις συνεχείς ανατροπές και την ένταση των γεγονότων. Μέχρι το συνταρακτικό φινάλε.

Η Φωτεινή Μέλιου, παλαιοντολόγος, ετοιμάζεται να φύγει μόνιμα στην Αμερική, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ. Πριν κάνει αυτό το μεγάλο βήμα στην καριέρα της, συμμετέχει σ' ένα συνέδριο στην Ικαρία και γνωρίζει τον Γκάμπριελ. Αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει το έναυσμα για να αναμετρηθεί με τις επιθυμίες της και τα συναισθήματά της, και να αποφασίσει το επόμενο βήμα στην προσωπική της ζωή. Αναστατωμένη θα επισκεφθεί τους γονείς της στο νησί της, στην Άθωρα, με σκοπό να τους αποχαιρετήσει και να θέσει τα θεμέλια της νέας της ζωής. Όμως τα ακραία φυσικά φαινόμενα και μια άγρια δολοφονία, θα πυροδοτήσουν απρόβλεπτες και τραγικές εξελίξεις και θα στιγματίσουν τη ζωή της για πάντα.

Έρωτας, μυστήριο, πάθη και συνωμοσίες σμιλεύουν μια συναρπαστική ιστορία που καθηλώνει.

Ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας κατάφερε να μη χαθεί στα δύσβατα μονοπάτια του αστυνομικού μυθιστορήματος, και να δημιουργήσει μια αγωνιώδη πλοκή, που κλιμακώνει την έντασή της με εξαίσια ακρίβεια και μεθοδικότητα. Κάθε σκηνή παίζει τον δικό της ρόλο, κάθε διάλογος κρύβει τα δικά του βαθύτερα μηνύματα, κάθε νεύμα αποτελεί μια ένδειξη ή και ένα ατράνταχτο στοιχείο. Ο συνδυασμός του ανατριχιαστικού φόνου και των έντονων καιρικών φαινομένων, απογειώνουν τη μυστηριακή αύρα που διαχέεται από την αρχή στις σελίδες του βιβλίου. Όλα τα άλλοθι είναι ακλόνητα και οι εικασίες προσκρούουν σε τοίχο. Όλοι είναι αθώοι και όλοι ένοχοι. Κανείς δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί, σε ποιον να εκμυστηρευθεί τις αλήθειες της ψυχής του. Οι χαρακτήρες βιώνουν δυνατά διλήμματα και προσπαθούν να μάθουν να ζουν σε αχαρτογράφητα νερά.

Η πένα του συγγραφέα έχει μια μοναδική δύναμη να αναδεικνύει την ομορφιά των τοπίων και των εικόνων που αποτυπώνει στο χαρτί. Κάνει τον αναγνώστη σύντροφό του στο ταξίδι αυτό στη χώρα της φαντασίας και του μυστηρίου, και του μεταδίδει απόλυτα τη συναισθηματική φόρτιση και την απελπισία των ηρώων του. Καθώς το κουβάρι της ιστορίας αποκαλύπτει το χθες, συναισθάνεσαι τον πόνο, την απογοήτευση, τον πανικό που βιώνουν οι χαρακτήρες. Η αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο της Φωτεινής κατόρθωσε να δώσει παλμό στο κείμενο, ενώ αντίθετα η χρήση της τριτοπρόσωπης αφήγησης σε κάποια κεφάλαια στέρησε το στοιχείο της έκπληξης και του αιφνιδιασμού.

Ακολουθείστε το «φως μέσα στη θύελλα», αφεθείτε στη δίνη μιας αμείλικτης καταιγίδας και ανακαλύψτε το απύθμενο σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής.

Δείτε περισσότερα στο blog Λογοτεχνικά Σοκάκια

Δημοφιλή