charakteres

Με τέτοιες φάτσες πως να μην πεις μετά, πως η ζωή είναι ωραία.
Μπορείτε να φανταστείτε από ποιες ιστορικές προσωπικότητες αντλούν στοιχεία ο Snow ή η Cersei
Μόνο που η Ογκρές βρίσκεται στη μέση μιας εξαιρετικά σημαντικής καταδίωξης δύο επικίνδυνων ληστών και δεν μπορεί να αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο στην υπόθεση του μικρού. Ίσως γιατί και η ίδια θεωρεί, πως οι παραδοχές του Μαλόν είναι αστείες και ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Η δολοφονία του Βαζίλ θα την ταρακουνήσει και θα διαπιστώσει έντρομη πως όλα τα γεγονότα αποτελούν τους κρίκους μιας περίεργης αλυσίδας, που εκείνη πρέπει να ενώσει για να ανακαλύψει την τρομερή αλήθεια.
Ο Χάνεϊ σε κερδίζει με την αμεσότητα και το χιούμορ του και δεν στέκεσαι στην υπερβολική ευκολία με την οποία καταφέρνει κάθε φορά να ξεφύγει από τους κινδύνους που παρουσιάζονται. Συνειδητοποιείς γρήγορα πως λίγες σκηνές φλερτάρουν με την πραγματικότητα, μα η φιγούρα του πρωταγωνιστή και οι έξυπνες εναλλαγές στις εξελίξεις κατορθώνουν να σε μαγνητίσουν και να τραβήξουν το ενδιαφέρον σου στα ερωτήματα που προκύπτουν για τη Μαύρη Πέτρα και τα σχέδια των κατασκόπων.
Οι Έλληνες συγγραφείς αγαπούν το ιστορικό μυθιστόρημα και οι κυκλοφορίες της φετινής άνοιξης το επιβεβαιώνουν περίτρανα. Επτά νέοι τίτλοι υπόσχονται στους αναγνώστες ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν, αναβιώνοντας με λεπτομέρειες ήθη, προκαταλήψεις και παραδόσεις άλλων εποχών.
Η πλοκή διχάζεται ανάμεσα σε δύο πρωταγωνιστές που τους ενώνουν δεσμοί αίματος, μα τους χωρίζουν πολλά. Ο Χάρης είναι συγγραφέας και πατέρας ενός κοριτσιού. Και οι δυο του ρόλοι όμως περνούν βαθιά κρίση καθώς η κοινωνία βυθίζεται στα θολά νερά της ανέχειας. Ο εγωκεντρισμός του τον οδηγεί χωρίς δεύτερη σκέψη στο Παρίσι, αποδεχόμενος μια καλή επαγγελματική πρόταση εκδοτικού οίκου. Η προσαρμογή του δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, όμως η γνωριμία του με έναν άστεγο και αργότερα με μια γοητευτική Γαλλίδα θα αποτελέσουν το έναυσμα για να αγγίξει το όνειρο.
Εμφανίζεται λοιπόν, στις σελίδες του βιβλίου, ο γερουσιαστής Μπαζ Γουίντριπ, ο οποίος υπόσχεται ένα τεράστιο ετήσιο εισόδημα σε κάθε πολίτη και να επαναφέρει την πατρίδα στις δόξες της. Όπως είναι αναμενόμενο ο κόσμος πείθεται, ο νέος Πρόεδρος είναι γεγονός και το καταστροφικό του έργο ξεκινά. Το πέπλο της βίας και της τρομοκρατίας αρχίζει να σκεπάζει κάθε γειτονιά, και ο μαχητικός δημοσιογράφος Ντορέμους Τζέσαπ βρίσκεται αντιμέτωπος με τις προσπάθειες φίμωσης του Τύπου. Ο κόσμος διχάζεται: άλλοι εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις για ν' ανελιχθούν και άλλοι αντιστέκονται σθεναρά στις τερατώδεις αλλαγές.
Ο συγγραφέας περιγράφει με λόγο σκληρό την πραγματική εικόνα του επιχειρηματικού γίγνεσθαι, καλύπτοντας μια κρίσιμη δεκαετία της παγκόσμιας οικονομίας και μάλιστα στο κέντρο του διεθνούς εμπορίου και επιχειρείν, τη Νέα Υόρκη. Οι αλόγιστες σπατάλες σε διαμονή, ανέσεις, διασκέδαση, οι ίντριγκες και τα παιχνίδια κάτω από το τραπέζι, τα συμφέροντα, και οι στημένες συμφωνίες, οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις, αποτυπώνονται με γλαφυρότητα και ωμότητα. Μα πίσω από όλα αυτά κρύβεται το ταξίδι ενός ανθρώπου από την υπέρτατη ευτυχία που πυροδότησε ο κεραυνοβόλος έρωτας, στη συντριβή, στο σημείο μηδέν, στο τέλμα, στην παραίτηση.
«Το Αηδόνι» είναι ένα συγκλονιστικό κράμα συναισθημάτων, έντασης, ανατροπών και δυνατών χαρακτήρων. Η γραφή της συγγραφέως εναλλάσσεται συνεχώς, πότε απλή και δωρική εστιάζοντας στα όσα αισθάνονται οι ήρωες και πότε γλαφυρή δημιουργώντας εικόνες που σε καθηλώνουν. Η πλοκή της μοιράζεται ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν δημιουργώντας ένα μυστήριο ως προς την ταυτότητα της πρωταγωνίστριας στο σήμερα. Ένα μυστήριο που απογειώνει το βιβλίο και προκαλεί ρίγη συγκίνησης με την αποκάλυψή της.