ΤΟ BLOG
20/01/2015 09:47 EET | Updated 21/03/2015 07:12 EET

Η Ελλάδα οφείλει να ακολουθήσει μία πορεία σταθερότητας και πραγματισμού

Το μέλλον του τόπου επιβάλλει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι όσοι πιστεύουμε σε μία Ελλάδα που προχωρά με σιγουριά μέσα στην Ευρώπη. Που σέβεται τις διεθνείς υποχρεώσεις της που εξασφαλίζουν οξυγόνο στην οικονομία και δίνουν ελπίδα στην κοινωνία.

Katrinitsa/Flickr

Σε ένα ιδιαίτερα ασταθές διεθνές οικονομικό περιβάλλον, απαιτείται συνετή και ρεαλιστική πολιτική προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει απέναντί της, ειδικά στο πεδίο της οικονομίας. Όλοι άλλωστε οι τομείς πολιτικής, στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στα έργα υποδομών, εξαρτώνται άμεσα από την πορεία της οικονομίας.

Μέσα σε μία Ευρώπη που αλλάζει με ταχύτητα και όπου το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι θα λειτουργήσει ως καταλύτης και νέων απρόβλεπτων αλλαγών, η Ελλάδα οφείλει να ακολουθήσει μία πορεία σταθερότητας και πραγματισμού. Συνέπειας και ορθολογισμού. Δυστυχώς, σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, σύρεται σε εκλογές διακυβεύοντας τα όσα με σκληρή δουλειά και μεγάλες θυσίες των πολιτών, κατακτήθηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Και αυτά που κατακτήθηκαν είναι πολύτιμα για να αφεθούν στο έλεος του λαϊκισμού. Η χώρα έβαλε τις βάσεις μίας πορείας σταθεροποίησης της οικονομίας και της κοινωνίας. Παρά τα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, που έφεραν αναπόφευκτα μα αναγκαία μέτρα και σημαντικές μεταρρυθμίσεις, η οικονομία είναι ζωντανή και λειτουργεί.

Μπροστά όμως σε κομβικές αποφάσεις που απαιτούν τη μέγιστη δυνατή πολιτική και κοινωνική ενότητα, ιδιοτελείς δυνάμεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τα όσα πετύχαμε σα χώρα, αλλά κυρίως την ευρωπαϊκή μας προοπτική. Στο οριακό σημείο που έφτασαν τα πράγματα, δεν υπάρχει περιθώριο για περιπέτειες. Αφελείς, ακραίες και επικίνδυνες απόψεις, που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, αν εκφραστούν σε πολιτικές μετά τις εκλογές, οδηγούν νομοτελειακά τη χώρα εκτός της ευρωζώνης. Κάτι ολέθριο όχι μόνο για την οικονομία αλλά και την ίδια την κοινωνία. Γιατί πολύ απλά όποια χώρα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, πρακτικά εγκαταλείπει και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τι θα σημάνει αυτό για την οικονομία μας, την κοινωνική συνοχή και τα εθνικά μας θέματα. Μία Ελλάδα απομονωμένη, θα είναι μία Ελλάδα βαθιά πληγωμένη με σκοτεινό μέλλον.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε αυτό να το αποτρέψουμε. Ειδικά απέναντι στους νέους ανθρώπους, τη νέα γενιά, οφείλουμε να κρατήσουμε αταλάντευτη την ευρωπαϊκή μας πορεία. Να συνεχίσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να διασφαλίσουμε τη ρευστότητα στην οικονομία. Βήμα βήμα να επιστρέψουμε και πάλι στην ανάπτυξη, δημιουργώντας θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Παρά τα βήματα που έχουν γίνει, είναι δικαιολογημένη η πικρία και η απογοήτευση συμπολιτών μας που είδαν τη ζωή τους να πιέζεται και τα εισοδήματά τους να μειώνονται μέσα στα χρόνια της κρίσης. Υπήρξαν πολιτικοί και κόμματα που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Αποδείχθηκαν μικροί και λίγοι για τη μάχη που δίνει η χώρα, μεγαλώνοντας το χάσμα μεταξύ της πολιτικής και της κοινωνίας. Σήμερα όμως είναι επιτακτική η ανάγκη να παραμεριστούν πικρίες και να γεφυρωθούν διαφορές. Το μέλλον του τόπου επιβάλλει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι όσοι πιστεύουμε σε μία Ελλάδα που προχωρά με σιγουριά μέσα στην Ευρώπη. Που σέβεται τις διεθνείς υποχρεώσεις της που εξασφαλίζουν οξυγόνο στην οικονομία και δίνουν ελπίδα στην κοινωνία.

Οι ερχόμενες εκλογές είναι κρίσιμες. Σε αυτές αποφασίζουμε αν θα κάνουμε το τελικό βήμα για τη σωτηρία της χώρας, ή θα τη βάλουμε στη δοκιμασία μίας μεγάλης περιπέτειας που θα μας πάει πολλά χρόνια πίσω. Αυτό δεν είναι απλά το δίλημμα των εκλογών. Αυτή είναι η αλήθεια για το μέλλον της Ελλάδας.

Sponsoed post