1 εκατ. λίρες στο ταμείο κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης από την Emma Watson

Λίγες ώρες πριν από την τελετή απονομής των βραβείων Bafta, η ηθοποιός Emma Watson - η Hermione του Harry Potter - δώρισε ένα εκατομμύριο στερλίνες (περίπου 1,13 εκ. ευρώ) σε ένα ταμείο που έχει ως στόχο να στηρίξει τις γυναίκες-θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης.

Ταυτόχρονα με τη δωρεά, στην εφημερίδα Observer έγινε μια δημοσίευση μιας ανοιχτής επιστολής που υπογράφουν περισσότερες από 200 Βρετανίδες και Ιρλανδές σταρ ζητώντας να σταματήσει η σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας.

Η Emma Thomson, η Keira Knightley και η Watson είναι μεταξύ αυτών που υπογράφουν το κείμενο. Σύμφωνα με το BBC, οι σταρ που θα παραστούν απόψε στην τελετή για τα βραβεία Bafta αναμένεται να είναι ντυμένες στα μαύρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών.

«Όλες μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στην κουλτούρα της παρενόχλησης, της κατάχρησης, της ατιμωρησίας», γράφουν οι σταρ επισημαίνοντας ότι η δράση τους δεν περιορίζεται στον τομέα του θεάματος αλλά εκτείνεται «σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, μέχρι τις επιχειρήσεις και τις μεταφορές».

Εκτός από τη Watson, πολλές άλλες σταρ δώρισαν χρήματα στο Ταμείο για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα, όπως η Knightley και η Thomson, ένα παράδειγμα που ακολούθησαν και άνδρες συνάδελφοί τους, όπως ο Tom Hiddleston που δώρισε 10.000 λίρες.

Οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση γυναικών στον χώρο του θεάματος πολλαπλασιάστηκαν από τον Οκτώβριο του 2017, μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Αμερικανό παραγωγό Harvey Weinstein που κατηγορήθηκε από περίπου 100 γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP