ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/02/2018 09:53 EET | Updated 06/02/2018 15:03 EET

26χρονος κατηγορείται πως προσέγγιζε ανήλικες μέσω internet, τους έδινε ναρκωτικά και ασελγούσε σε βάρος τους

KatarzynaBialasiewicz via Getty Images

26χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος πως χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να  «ψαρεύει» νεαρά κορίτσια, ηλικίας 15-17 ετών, τα οποία στη συνέχεια φέρεται να τους έδινε ναρκωτικές ουσίες και να ασελγούσε σε βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα του Σαββάτου μία 15χρονη κοπέλα τηλεφώνησε στους γονείς της σε άθλια κατάσταση, ζητώντας βοήθεια. Βρισκόταν στο στο κέντρο της Αθήνας και ήταν καταπονημένη από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.  Στους γονείς, φέρεται να έδειξε ως υπεύθυνο τον 26χρονο. Αυτοί ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα του νεαρού και τον συνέλαβαν.

Στο διαμέρισμα του 26χρονου οι άνδρες της Ασφάλειας εντοπίζουν κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνη, αλλά αυτό που τους προκαλεί εντύπωση είναι ότι βρίσκουν «σίσα», ένα άκρως επικίνδυνο και τοξικό ναρκωτικό που έχει ως βάση του υγρά μπαταρίας και μπορεί να οδηγήσει -πολύ πιο εύκολα από κάθε άλλη ουσία- στον θάνατο.

Μετά και την καταγγελία της 15χρονης, στην προανάκριση προκύπτει, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες πως ο νεαρός χρησιμοποιούσε το Facebook για να προσεγγίζει τα νεαρά κορίτσια, να κλείνει μαζί τους ραντεβού και στη συνέχεια να τα οδηγεί στο διαμέρισμα του. Εκεί, πιθανότατα χωρίς τη συγκατάθεσή τους, τους χορηγούσε ναρκωτικά και ασελγούσε σε βάρος τους.

Από την έρευνα στο κινητό τηλέφωνο και στον υπολογιστή του 26χρονου, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ακόμα ενδείξεις για άλλες έξι περιπτώσεις κακοποιήσεις κοριτσιών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό κατ′ εξακολούθηση κ.ά.

Σημειώνεται πάντως πως ο δικηγόρος του 26χρονου, δηλώνει πως οι κοπέλες στις καταθέσεις τους δεν αναφέρουν πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.