5 χειμωνιάτικες τάσεις διακόσμησης που θα κάνουν το σπίτι σας πιο «ζεστό»

Εύκολες και χωρίς να απαιτούν πολλά χρήματα
Pinterest

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ είναι σαφείς: μπήκαμε στον πιο κρύο Δεκέμβρη των τελευταίων ετών. Αυτό είναι μια πολύ καλή αφορμή για να κάνετε αλλαγές στον τρόπο που έχετε διακοσμήσει το σπίτι σας και να δημιουργήσετε μια πιο ζεστή και cosy ατμόσφαιρα.

Το stylist.co.uk προτείνει 6 χειμερινές τάσεις διακόσμησης που εφαρμόζονται εύκολα, χωρίς να απαιτούν πολλά χρήματα, ώστε να κάνετε τον προσωπικό σας χώρο ιδανικό για τις κρύες θερμοκρασίες.

1) Λαμπιόνια στο τζάκι

Αυτή είναι μια επιλογή που μπορείτε να τη διατηρήσετε και μετά το πέρας των Χριστουγέννων, ειδικά αν το τζάκι του σαλονιού σας μένει αχρησιμοποίητο.

2) Ριχτάρια σε καναπέ και κρεβάτι

Γιατί να φυλάτε στο πατάρι ή την αποθήκη κουβέρτες και ριχτάρια; Οι διακοσμητικές τάσεις για το φετινό χειμώνα επιτάσσουν πολλαπλές στρώσεις στον καναπέ, στο κρεβάτι ή/και σε κάποια πολυθρόνα, που θα προσδώσουν ένα μποέμ ύφος στη διακόσμησή σας.

3) Μια cosy γωνιά με βιβλία

Αν είστε τύπος που αγαπά να διαβάζει βιβλία, τότε επιβάλλεται να φτιάξετε μια τέτοια γωνιά κάπου στο σπίτι σας (λογικά στο σαλόνι ή στο δωμάτιό σας). Αρκεί ένα μικρό τραπεζάκι, μια αναπαυτική καρέκλα ή πολυθρόνα, ένα φωτιστικό και τα αγαπημένα σας βιβλία για να δημιουργήσετε εκείνο το σημείο που θα θέλετε να «χωθείτε» με μία κουβέρτα και ζεστή σοκολάτα (ή τσάι, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί).

4) Κεριά σε βάζα και φαναράκια εσωτερικού χώρου

Τα πολλά φώτα ποτέ δεν ήταν επιλογή θέλατε να φτιάξετε μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα σε ένα χώρο. Βάζοντας κεράκια ρεσό σε βάζα ή αγοράζοντας μερικά φαναράκια εσωτερικού χώρου επιτυγχάνετε και ζεστασιά και εξοικονόμηση ρεύματος (όλα μετράνε στις εποχές που ζούμε).

5) Λίγη πρασινάδα στο χώρο

Τα φυτά εσωτερικού χώρου πάντα δίνουν μια ξεχωριστή νότα στη διακόσμηση. Βάλτε ευκάλυπτο στα βάζα σας (που μυρίζει και υπέροχα και βοηθά στη χαλάρωση και τον ποιοτικό ύπνο), στολίστε τις παραμελημένες επιφάνειες με μπουκέτα από winterberries και αυτομάτως θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπετε το σπίτι σας.