5 ιδέες που θα κάνουν πιο εύκολο το πρωινό σας ξύπνημα

Στις περιπτώσεις που το να παραμείνετε στο κρεβάτι δεν αποτελεί επιλογή.
anyaberkut via Getty Images

Υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να αποχωρίζεστε το πρωί το ζεστό σας κρεβάτι και τα αφράτα σας παπλώματα, ειδικά τώρα το χειμώνα; Μάλλον όχι.

Αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα καθημερινά και δυσκολεύεστε να υπακούσετε στο ξυπνητήρι, η Βρετανίδα ψυχολόγος και θεραπεύτρια ύπνου Dr. Nerina Ramlakhan βρήκε για εσάς τους 5 πιο κατάλληλους τρόπους που θα σας κάνουν να ξυπνάτε το πρωί και να σηκώνεστε από το κρεβάτι με περισσότερη ευκολία.

1) Οργανώστε από το βράδυ ό,τι θα χρειαστείτε το επόμενο πρωί

Ξέρετε πόσο επιπλέον χρόνο θα γλιτώσετε αν έχετε βρει από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα της επόμενης μέρας, το φαγητό, την τσάντα με τα απαραίτητα και όλα τα υπόλοιπα; Χρόνος που μπορεί να προστεθεί στον πολυπόθητο ύπνο σας.

2) Προγραμματίστε το κλιματιστικό να ξεκινήσει 10′ πριν να χτυπήσει το ξυπνητήρι

Με αυτό τον τρόπο δε θα έχετε δικαιολογία για να μείνετε στο κρεβάτι, αφού και το δωμάτιο στο σύνολό του θα είναι εξίσου ζεστό.

3) Το φυσικό φως βοηθάει

Η Ramlakhan προτείνει να αφήνετε ελαφρώς ανοιχτές τις κουρτίνες ή τα παντζούρια σας ώστε σταδιακά το πρωί να μπαίνει στο δωμάτιο το φυσικό φως της μέρας και να σας βοηθάει να συντονιστείτε με την άχαρη ώρα του ξυπνήματος.

4) Απομακρυνθείτε από οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή 30′-45′ πριν τον ύπνο

Έχουμε πει και στο παρελθόν ότι το κινητό, η οθόνη του υπολογιστή και η τηλεόραση μέχρι και λίγα λεπτά πριν τον ύπνο, δεν βοηθούν τον οργανισμό να αντιληφθεί ότι ήρθε η ώρα να ξεκουραστεί ο εγκέφαλος, το αντίθετο μάλιστα. Ιδανικά, μην έχετε τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό σας, θα ξεμυαλιστείτε σίγουρα. Αν κοιμηθείτε καλά και αρκετά, θα σας είναι πιο εύκολο να ξυπνήσετε το πρωί και να νιώθετε καλά με αυτό.

5) Να τρώτε πρωινό μέσα σε 30′ από τη στιγμή που θα ξυπνήσετε

Έτσι κι αλλιώς το πρωινό είναι μια πολύ καλή διατροφική συνήθεια αλλά εκτός αυτού σας βοηθά και να ξυπνήσετε γρηγορότερα και καλύτερα αφού ενισχύει το μεταβολισμό σας και σας δίνει περισσότερη ενέργεια να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στην καναδέζικη HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά

Πήγαινε στην αρχική σελίδα