ΑΔΑΕ για παρακολουθήσεις: Υπάρχουν ευρήματα από τη διερεύνηση της καταγγελίας Ανδρουλάκη

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
.
.
Eurokinissi

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα των παρακολουθήσεων, με την οποία αποκαλύπτει ότι ο έλεγχος που αφορά την καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορεί να δημοσιοποιηθεί στην παρούσα φάση καθώς, όπως τονίζεται, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την πλήρη και από πάσης απόψεως διερεύνηση της υποθέσεως.

«Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια με βάση το ίδιο το Σύνταγμα Αρχή (άρθρο 19 §2) για την διασφάλιση του θεμελιώδους και απολύτως απαραβίαστου δικαιώματος στο απόρρητο και την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών, χωρίς το οποίο δεν νοείται κράτος δικαίου και δημοκρατικός βίος» διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Είναι, τέλος, έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος των οποίων έχει ήδη αποτυπωθεί στις ετήσιες εκθέσεις της προς την Βουλή των Ελλήνων, για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την περαιτέρω θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών» καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ.