Αεροσυνοδός έπιασε πιλότους να παρακολουθούν βίντεο από την τουαλέτα του αεροσκάφους

Ανέφερε το περιστατικό στην αεροπορική εταιρεία και οι προϊστάμενοί της, ήρθαν εναντίον της.
Αεροσυνοδός καταθέτει αγωγή σε πιλότους που παρακολουθούσαν σε live streaming την τουαλέτα του αεροσκάφους.
Αεροσυνοδός καταθέτει αγωγή σε πιλότους που παρακολουθούσαν σε live streaming την τουαλέτα του αεροσκάφους.
ASSOCIATED PRESS

Μια αεροσυνοδός της αεροπορικής εταιρείας Southwest καταθέτει αγωγή εναντίον δυο πιλότων όταν υπήρξε μάρτυρας ενός ενοχλητικού θεάματος κατά την διάρκεια πτήσης, από το Πιτσμπουγκ στο Φίνιξ, το 2017.

Η Ρενέ Στέινακερ από την Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, αποκάλυψε ότι όταν μπήκε στο πιλοτήριο κατά την διάρκεια της πτήσης, είδε το iPad των δυο πιλότων που έδειχνε εικόνες από κάμερα που βρισκόταν στην λεκάνη της τουαλέτας του αεροπλάνου. Ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου έδειχνε πανικόβλητος μετά την ανακάλυψη της αεροσυνοδού και είπε ότι το βίντεο ήταν μέρος ενός νέου μέτρου ασφαλείας. Εκείνη δεν τον πίστεψε και ανέφερε αμέσως το περιστατικό στην αεροπορική εταιρεία. Ομως οι προϊστάμενοί της δεν την άκουσαν και ήρθαν εναντίον της. Οι πιλότοι της εταιρείας συνεχίζουν να πραγματοποιούν πτήσεις, όπως αναφέρει η Στέινακερ στην αγωγή.

Η αγωγή που κατατέθηκε τον Οκτώβριο του 2018 στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο για την περιφέρεια της Αριζόνα και τροποποιήθηκε τον Ιούνιο, γράφει ότι η ιδιωτικότητα της Στέινακερ καταπατήθηκε από την κάμερα που υπήρχε μέσα στην τουαλέτα. Οταν ανακάλυψε το βίντεο, αισθάνθηκε συναισθηματική δυσφορία.

«Οταν συνέβη το περιστατικό πριν από δυο χρόνια, ερευνήσαμε τις κατηγορίες και απευθυνθήκαμε στο προσωπικό του αεροσκάφους», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας το Σάββατο. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε από την έρευνά μας ότι δεν υπήρχε κάμερα στην λεκάνη, το περιστατικό ήταν μια ακατάλληλη προσπάθεια για χιούμορ, την οποία η εταιρεία δεν ενέκρινε».

Η Στέινακερ και ο σύζυγός της, επίσης αεροσυνοδός, ανέφεραν ότι από τότε που αποκάλυψαν το περιστατικό, παρακολουθούνται από τους προϊστάμενους και μάλιστα με «απειλητικό και περίεργο τρόπο».

Η Southwest Airlines δεν έκαναν κάποιο σχόλιο σχετικά με την αγωγή, όμως εκπρόσωποι δήλωσαν σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Arizona Republic, ότι δεν τοποθετεί κάμερες στις τουαλέτες.

Πηγή: Insider

Δημοφιλή