Αυστραλία: Διψασμένο κοάλα αρνείται να αποχωριστεί ένα μπουκάλι νερού λόγω καύσωνα

Επινε επί δύο ώρες.

Η Αυστραλία αντιμετωπίζει – και πάλι - ένα από τα πιο καυτά καλοκαίρια της. Στα νοτιοανατολικά, όπου ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι, οι υπεύθυνοι των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος (λιγνιτικές μονάδες) αγωνίζονται να μη σπαταλούν περίσσεια ηλεκτρική ενέργεια. Σημειώνεται ότι στην περιοχή βρίσκονται 160.000 νοικοκυριά.

Στη Μελβούρνη, οι διαδρομές τραμ μειώθηκαν για να εξοικονομήσουν ενέργεια, οι δημόσιες πισίνες ήταν ασφυκτικά γεμάτες και όσοι άνθρωποι είχαν τη δυνατότητα «σώθηκαν» από τον κλιματισμό.

Κι ενώ ο υδράργυρος αγγίζει τους 44 βαθμούς κελσίου και όλοι έψαχναν μέρος για να δροσιστούν, ο εθελοντής Σαντέλ Λόουρι παρατήρησε ένα κοάλα στις όχθες του ποταμού Murray, βόρεια του Strathmerton. Και σκέφτηκε να το φροντίσει. Το είδε διψασμένο και ταλαιπωρημένο.

Πλησίασε το κοάλα, το οποίο άρχισε να σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο, αλλά στη συνέχεια κατάλαβε την πρόθεσή του και άρχισε να πίνει νερό από το μπουκάλι. Κι όταν εκείνος προσπάθησε να του δείξει μία λεκάνη γεμάτη νερό, το κοάλα την αγνόησε και άρπαξε το μπουκάλι με το μπροστινό πόδι του, προτιμώντας, προφανώς, να ξεδιψάσει με αυτόν τον τρόπο. Κράτησε, μάλιστα, μακριά το χέρι του εθελοντή, όταν επιχείρησε για δεύτερη φορά να απομακρύνει το μπουκάλι.

Ηταν τόσο διψασμένο, που έπινε νερό επί σχεδόν δύο ώρες πριν συνεχίσει τη διαδρομή του.