Αυτή η 29χρονη έστησε το τέλειο πρότζεκτ στο Instagram και αποκάλυψε την επιρροή των social media στην εποχή μας

Η 29χρονη Amalia Ulman έστησε την τέλεια «παράσταση» για τους χρήστες του Instagram, μέσω μιας σειράς φωτογραφιών που αργότερα αποκάλυψε ότι επρόκειτο για πρότζεκτ.

Η Ulman παρουσιαζόταν ως μια αισιόδοξη νεαρή γυναίκα που κυνηγούσε τα όνειρά της στο Λος Άντζελες. Δημοσίευε φωτογραφίες του εαυτού της στο λογαριασμό της στο Instagram με λεζάντες που ενέπνευσαν τους ακόλουθούς της όπως για παράδειγμα «άλλη μια ηλιόλουστη μέρα στο LA, αγαπώ τη ζωή μου», ενώ όταν χώρισε με τον σύντροφό της έγραφε «μην είσαι στεναχωρημένος που τελείωσε, να χαμογελάς γιατί συνέβη». Τότε η κατάσταση πήρε άλλη τροπή: η Ulman άρχισε να κοινοποιεί προκλητικές εικόνες του εαυτού της μπροστά σε καθρέφτες, δείχνοντας γυμνά σημεία του σώματός της και στη συνέχεια δημοσίευε φωτογραφίες με την ίδια να «επανέρχεται» μέσω της yoga και της υγιεινής διατροφής.

«Μου αρέσει η φωτογραφία, η έκφραση της τέχνης μέσω φωτογραφιών και νομίζω ότι ήταν σημαντικό για μένα να ακολουθήσω αυτές τις δημιουργικές επιλογές. Το Instagram έχει πολύ κείμενο και φωτογραφίες και μου ταιριάζει γιατί έτσι δουλεύω κι εγώ. Το Snapchat είναι για εκείνους που θέλουν να δημοσιεύσουν αυτό που κάνουν, τη στιγμή που το κάνουν και εμένα με ενδιαφέρει η αισθητική των εικόνων».

caaaaaaaant wait to hav abs #work #it #bitch

A post shared by Amalia's Instagram (@amaliaulman) on

Το προσωπικό ταξίδι και τη ζωή της Ulman παρακολουθούσαν χιλιάδες ακόλουθοι και συνεχώς αυξάνονταν μέχρι που έφτασαν τους 90.000. Μετά από πέντε μήνες, η Ulman αποκάλυψε ότι όλο αυτό ήταν παρά μόνο μια «παράσταση» και η ίδια ένας ψεύτικος χαρακτήρας μέσα από τις εικόνες.

Με αυτό τον τρόπο ήθελε να περάσει το μήνυμα του πώς τα συναισθήματα και οι εμπειρίες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις περισσότερες φορές για προβολή, τραβώντας τα βλέμματα ή ως ένδειξη μοναχικότητας και πολύ συχνά απλά θέλοντας οι άλλοι να γίνουν μάρτυρες του χαρακτήρα του χρήστη.

Το δημοφιλές πρότζεκτ που παρουσιάστηκε και σε εκθέσεις ανά τον κόσμο, προκάλεσε-όπως ήταν αναμενόμενο-τις αντιδράσεις αυτών που την ακολουθούσαν στο Instagram, αλλά αυτός ήταν και ο στόχος της: να «ξεσκεπάσει» την επιρροή και τις συνέπειες των social media.

Πηγή: CNN style