Αυτή είναι η εικόνα που έγινε viral για τους σωστούς λόγους

Ben Hines Facebook

Πριν από λίγες εβδομάδες, η γκαλερί πορτρέτων Smithsonian National στην Ουάσινγκτον αποκάλυψε τους επίσημους πίνακες των Barack και Michele Obama.

Οι πίνακες των Kehinde Wiley και Amy Sherald αντίστοιχα, αποτέλεσαν έμπνευση για τους καλλιτέχνες και πυροδότησαν συζητήσεις όλων των ειδών: από θεωρίες συνομωσίας μέχρι «μάχες» στο Photoshop.

Για μια μικρή επισκέπτρια της γκαλερί που βρέθηκε μπροστά στους εντυπωσιακούς πίνακες, η εικόνα της Michelle έμοιαζε τόσο μεγαλειώδης που την άφησε έκπληκτη.

Η μοναδική στιγμή του θαυμασμού της δίχρονης Parker Curry προς τη Michelle, απαθανατίστηκε από τον Ben Hines και τη σύζυγό του, οι οποίοι επισκέφτηκαν το μουσείο εκείνη τη μέρα και βρέθηκαν δίπλα στο κορίτσι την πιο κατάλληλη ώρα.

«Ήταν τόσο υπέροχος ο ενθουσιασμός της Parker. Είμαι τόσο χαρούμενος που βρέθηκα στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Όλοι τριγύρω χαμογελούσαμε και η ευτυχία της ήταν μεταδοτική».

Η μητέρα της Parker, Jessica είπε: «Η κόρη μου είχε πράγματι μεγάλης χαράς και δεν πίστευα ότι αυτή θα συγκινήσει τον κόσμο. Στον κόσμο που ζούμε σήμερα, προσπαθώ να μεγαλώσω ένα κορίτσι που έχει ευκαιρίες να δει γυναίκες που μοιάζουν με εκείνη, να καταφέρνουν σπουδαία πράγματα».

Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε στο Facebook, η εικόνα έκανε το γύρο του διαδικτύου, με την ίδια την καλλιτέχνιδα του πορτρέτου να δίνει μια εναλλακτική άποψη στο γεγονός, την οποία εξέφρασε στον λογαριασμό της στο Instagram. Η Sherald μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της μια παρόμοια στιγμή όταν εκείνη-σε νεαρή ηλικία-επισκέφτηκε το Smithsonian.

Πολλοί από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν πόσο συγκινημένοι ήταν με την εικόνα και πώς αυτό το περιστατικό εξυπηρετεί και ως μια ισχυρή υπενθύμιση του γιατί η εκπροσώπηση μετράει.

Πηγή: Independent