Αυτό είναι το απολογητικό υπόμνημα της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Αρνούμαι την αόριστη κατηγορία που μου αποδίδεται»

Στο απολογητικό της υπόμνημα άφησε αιχμές για την απόρριψη των αιτημάτων της από την ανακρίτρια, κάνοντας ειδική μνεία στην κεταμίνη.
.
.
Eurokinissi

Με οκτασέλιδο απολογητικό υπόμνημα εμφανίστηκε ενώπιον της 18ης ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, προκειμένου να απολογηθεί για δεύτερη φορά, η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Αρνούμαι στο σύνολο της την αόριστη κατηγορία που μου αποδίδεται. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η παραμικρή ένδειξη ή υποψία τέλεσης της αποδιδόμενης απόπειρας σε βάρος του ίδιου του παιδιού» αναφέρει μεταξύ άλλων στο απολογητικό της υπόμνημα η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 33χρονη, που έχει προφυλακιστεί για την ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της, ανάφερε πως «κατά την εισαγωγή του παιδιού μου στο Καραμανδάνειο είχε ληφθεί δείγμα αίματος και έγινε πλήρης τοξικολογικός έλεγχος το αποτέλεσμα του οποίου έχει ήδη συμπεριληφθεί στην δικογραφία και είναι απολύτως αρνητικό για οποιαδήποτε φαρμακευτική τοξική ουσία».

Αιχμές από τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη

Στο απολογητικό της υπόμνημα άφησε αιχμές για την απόρριψη των αιτημάτων της από την ανακρίτρια, κάνοντας ειδική μνεία στην κεταμίνη. «Βέβαια, έχετε ήδη απορρίψει το αίτημα μου για προσδιορισμό της συνολικής πραγματικής ποσότητας κεταμίνης που βρέθηκε στο παιδί μου και έτσι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό εάν η ποσότητα κεταμίνης που στοίχισε τη ζωή στο παιδί μου ήταν ίση, μεγαλύτερη η μικρότερη από αυτή έφεραν μαζί τους κατά τον επίδικο τόπο και χρόνο οι νοσηλευτές της ΜΕΘ».

Για την επίμαχη ημέρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου επανέλαβε όσα είχε περιγράψει και στην πρώτη απολογία της σχετικά με το χρονικό εκδήλωσης επεισοδίων του παιδιού, που εμφάνισε για πρώτη φορά σπασμούς στις 8 Απριλίου 2022, ενώ φτάνοντας στην κρίσιμη ημέρα είπε: «Γύρω στις τρεις το μεσημέρι επέστρεψα εγώ στο νοσοκομείο και έφυγε ο Μάνος. Στις επτά το απόγευμα μιλούσα στο τηλέφωνο με κάποια φίλη μου άκουσα πάλι τον ήχο από το οξύμετρό, πράγμα που έδειχνε πτώση των σφίξεών και το οξυγόνο του παιδιού. Σηκώθηκα από την καρέκλα που καθόμουν για να πάω προς την πόρτα και άρχισα να χτυπάω το κουδούνι για να ειδοποιηθούν οι νοσηλεύτριες, κουδούνι το οποίο βρισκόταν ακριβώς δίπλα από την πόρτα του δωματίου. Τότε είδα την Τζωρτζίνα μου να σηκώνεται απ’το κρεβάτι και να πέφτει προς τα πίσω βγάζοντας έναν ήχο» περιέγραψε και πρόσθεσε πως κάλεσε τους γιατρούς λέγοντας πως «το παιδί μου κάτι έπαθε» και βγήκε από το δωμάτιο.

«Στα εφιαλτικά λεπτά που ακολούθησαν βλέπαμε κόσμο να μπαίνει και να βγαίνει στο δωμάτιο χωρίς κανείς να μας λέει τίποτα. Μετά από αρκετή ώρα ακούσαμε φωνές και χειροκροτήματα. Τότε βγήκε μία γιατρός κλαίγοντας και μας είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε υποστεί ανακοπή αλλά κατάφερα να την επαναφέρουν και έπρεπε να μεταφερθεί στην ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου» ανέφερε η 33χρονη, ενώ ξεκαθάρισε πως την παραμονή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο την αποφάσισαν οι γιατροί, μετά τη διάγνωση γαστρεντερίτιδας.

Δημοφιλή