Αυτό το ρόφημα απογειώνει τη σεξουαλική ζωή σύμφωνα με ειδικό

Το απολαμβάνουμε κάθε πρωί. Μήπως όμως να το δοκιμάσουμε και πριν το ραντεβού στην κρεβατοκάμαρα;
fcafotodigital via Getty Images

Εάν τα πράγματα στην ερωτική μας ζωή δεν πάνε όπως θα θέλαμε, δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε. Ίσως απλώς χρειαζόμαστε μια «κούπα ενέργειας». Και τι ακριβώς περιέχει αυτό το «σούπερ φλιτζάνι;» Ένας γιατρός που έχει αποθεωθεί στο TikTok εξηγεί.

«Μόλις ανακάλυψα ότι αν πίνεις καφέ πριν το σεξ, αυτό ενισχύει την πιθανότητα να έρθεις σε οργασμό κατά 50%», δηλώνει σε βίντεο μια χρήστης στο TikTok, ενώ μια άλλη απαντά «Γιατί να μην το δοκιμάσω τότε;»

@dr.karanr Coffee = better hanky panky @Julia Grandoni @Alexx ♬ original sound - Dr Karan Raj

Τι λέει για όλα αυτά ο γιατρός;

Ο δρ Κάνραν Ραχ, που στο TikTok έχει δοξαστεί για τη διάδοση των ιατρικών του γνώσεων και την κατάρριψη μύθων που σχετίζονται με την υγεία, επιβεβαιώνει.

Σύμφωνα με τον Ραχ, η καφεΐνη πράγματι μπορεί να προκαλέσει διαστολή των αιμοφόρων αγγείων (αγγειοδιαστολή). Αυτή είναι και η επίδραση για την οποία φημίζεται το Viagra.

«Η διέγερση και ο οργασμός βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην ποσότητα του αίματος που ρέει στα αιμοφόρα αγγεία των ερωτογενών ζωνών μας», εξηγεί ο Ραχ.

Έτσι, «όσο καλύτερη είναι η κυκλοφορία του αίματός μας, τόσο πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε καταστάσεις όπως η διέγερση και ο οργασμός», προσθέτει ο γιατρός.

Κι ενώ γύρω από το θέμα δεν έχουν διεξαχθεί αρκετές έρευνες, μελέτη με δείγμα αρουραίους, έδειξε ότι οι θηλυκοί αρουραίοι μετά την κατανάλωση καφέ ήταν πιο ενεργοί σεξουαλικά.

«Η καφεΐνη ως γνωστόν είναι ένα ισχυρό διεγερτικό. Η αυξημένη συγκέντρωση, η εγρήγορση και ο καρδιακός ρυθμός που μας εξασφαλίζει, δεν μας καθιστά πιο αποδοτικούς μόνο στη δουλειά, αλλά επιδρά ευεργετικά και στο σεξ κι αυτό με τη σειρά του, βελτιώνει την συνολική μας εμπειρία στην κρεβατοκάμαρα», καταλήγει ο ειδικός.