Αυτοψία σε κτίρια μετά την φωτιά στην Πεντέλη, πολλά κτίρια επικίνδυνα ή προσωρινά ακατάλληλα

Συνεχίζεται και σήμερα οι έλεγχοι από μηχανικούς του Υπ.Υποδομών ενώ την Τετάρτη ελέγχθηκαν συνολικά 30 κτίρια.
Costas Baltas via Reuters

Άρχισαν οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτίρια των πληγέντων από τις φωτιές των Δήμων Πεντέλης και Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα) λόγω της πυρκαγιάς της 19ης Ιουλίου που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή αυτών των Δήμων.

Την Τετάρτη διεξήχθησαν αυτοψίες σε 30 κτήρια και από αυτά 19 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), οκτώ προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και επτά επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί πέντε επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ένας είναι κατάλληλος για χρήση, ένας προσωρινά ακατάλληλος και τρεις επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Ελέγχθηκαν επίσης δύο αποθήκες εκ των οποίων η μία κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλη για χρήση και μία επικίνδυνη για χρήση, η οποία θα επανελεγχθεί.

Τέλος ελέγχθηκαν τέσσερις Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι τρεις κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο ένας προσωρινά ακατάλληλος για χρήση.

Σήμερα θα συνεχίσουν να συνδράμουν στο έργο των αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές της Αττικής μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με στόχο να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ