Αφρικανικό σερβάλ σε αμόκ από κοκαΐνη ξέφυγε από τον ιδιοκτήτη του και βγήκε στους δρόμους (Βίντεο)

Μετά την περιβόητη Cocaine Bear, η... «cocaine cat».
Cincinnati Animal CARE

Μια αφρικανική αγριόγατα σερβάλ με κοκαΐνη στον οργανισμό της, μετά από μια κινηματογραφική απόδραση σε φανάρι οδικής κυκλοφορίας, βρήκε νέο «σπίτι» στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι των ΗΠΑ, προς μεγάλη χαρά των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχουν ονομάσει το άτυχο ζώο «cocaine cat» (σ.σ. προσωνύμιο εμπνευσμένο από την πολυδιαφημισμένη ταινία Cocaine bear, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία).

Η περίπτωση της άγριας γάτας έχει γίνει δημοφιλής στο διαδίκτυο, με τους χρήστες να βρίσκουν πολλές ομοιότητες με την αντίστοιχη ιστορία της μαύρης αρκούδας 175 κιλών που βρέθηκε νεκρή κοντά σε μια τσάντα με κοκαΐνη αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων και έγινε ταινία.

Το αιλουροειδές κατάφερε να δραπετεύσει όταν η αστυνομία σταμάτησε το όχημα του ιδιοκτήτη του για έλεγχο στις 28 Ιανουαρίου. Εκμεταλευόμενο την αναμπουμπούλα, πήδηξε από το αυτοκίνητο και ανέβηκε σε ένα δέντρο.

Κατά τη διάρκεια της διάσωσης, η άγρια γάτα με το όνομα Αμίρι έσπασε το πόδι της και ταράχτηκε ακόμη περισσότερο. Μόλις παρελήφθη για ιατρική περίθαλψη από το καταφύγιο ζώων Cincinnati Animal CARE, η ομάδα διεξήγαγε τεστ ναρκωτικών και διαπίστωσε ότι η Αμίρι ήταν υπό την επήρεια κοκαΐνης.

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Cincinnati Animal CARE αντικρίζει θετικό τεστ ναρκωτικών σε άγριο ζώο. Το 2022, εξέτασε έναν πίθηκο καπουτσίνο, ονόματι Νίο, που είχε στον οργανισμό του μεθαμφεταμίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σερβάλ έχουν γίνει περιζήτητα εσχάτως στις ΗΠΑ, με όλο και περισότερα να εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως κατοικίδια.

Δημοφιλή