ΔΙΕΘΝΕΣ
07/04/2019 17:48 EEST | Updated 07/04/2019 17:51 EEST

Νότιος Αφρική: Λαθροθήρας ρινόκερων κατασπαράχθηκε από αγέλη λιονταριών

Το μόνο που βρέθηκε ήταν το κεφάλι και ένα ζευγάρι παντελόνι.

WIN-Initiative via Getty Images

Ενας άνδρας, ύποπτος για λαθροθηρία, σκοτώθηκε από ελέφαντα σε Εθνικό Πάρκο της Νότιας Αφρικής και στη συνέχεια κατασπαράχθηκε από αγέλη λιονταριών.

Οπως ανακοίνωσε το Σώμα Εθνικών Πάρκων Νοτίου Αφρικής, ο άνδρας που ήταν μέλος ομάδας λαθροθηρίας, κυνηγούσε ρινόκερους όταν δέχθηκε επίθεση από ελέφαντα με αποτέλεσμα να ποδοπατηθεί και να χάσει την ζωή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας επικοινώνησαν με την οικογένεια του, η οποία στη συνέχεια ζήτησε από τους δασοφύλακες του Εθνικού Πάρκου Κρούγκερ, που είναι το μεγαλύτερο σε έκταση  και το αρχαιότερο, να περισυλλέξουν ότι είχε απομείνει από τον συγγενή τους.

Οι έρευνες που ξεκίνησαν αμέσως μετά την πληροφορία για τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκεκριμένου άνδρα από στεριά και αέρα, έφεραν την ομάδα διάσωσης του Εθνικού Πάρκου, αντιμέτωπες με ένα αποκρουστικό θέαμα, καθώς το μόνο που βρέθηκε ήταν το κεφάλι και ένα ζευγάρι παντελόνι.

Ο διοικητής του πάρκου Γκλεν Φίλιπς δήλωσε ότι «Το να μπαίνει κανείς παράνομα στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ είναι πολύ επικίνδυνο και μάλιστα όταν το επιχειρεί κάποιος πεζός. Οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί και το αποδεικνύουν τέτοια περιστατικά».

Οι υπόλοιπα τέσσερα μέλη της ομάδας των λαθροθήρων, συνελήφθησαν από την αστυνομία της Νοτίου Αφρικής και θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Πηγή:Independent, Wikipedia