ΔΙΕΘΝΕΣ
15/03/2019 18:15 EET

Οι άγνωστοι ήρωες του μακελειού της Νέας Ζηλανδίας

Αν δεν ήταν αυτοί, ίσως η τραγωδία λάμβανε ακόμη πιο εφιαλτικές διαστάσεις.

ASSOCIATED PRESS

Ο πάνοπλος μακελάρης του Κράιστσερτς σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στη Νέα Ζηλανδία, αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, όμως υπήρχαν δύο άνθρωποι που δεν δίστασαν να τα βάλουν μαζί του. Οπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, αν δεν ήταν αυτοί οι άγνωστοι ήρωες το τρομοκρατικό χτύπημα ίσως είχε λάβει ακόμη πιο εφιαλτικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο τέμενος την ώρα της επίθεσης, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, ότι είδε έναν άνδρα να πλησιάζει τον δράστη από πίσω και να του πιάνει τα χέρια, ενώ πυροβολούσε, με αποτέλεσμα να τον αφοπλίσει.

Ο άνδρας με καταγωγή από την Ινδία που είδε το περιστατικό με τα μάτια του εκτίμησε πως «η ηρωική δράση του αγνώστου ατόμου  ανάγκασε τον οπλισμένο 28χρονο να τραπεί σε φυγή. Αν δεν συνέβαινε αυτό, θα είχαν πεθάνει και πολλοί άλλοι ακόμα και εγώ δεν θα ήμουν εδώ τώρα».

 Ενα δεύτερο πρόσωπο που χαρακτηρίζεται ως ήρωας και τυγχάνει αποθεωτικών σχολίων από τα ΜΜΕ στη Νέα Ζηλανδία , είναι ο αστυνομικός που φέρεται να συνέλαβε τον δράστη έναν από τους δράστες του μακελειού.

Ο γενναίος ένστολος εμφανίζεται σε βίντεο να απλώνει το χέρι του μέσα στοπ ύποπτο όχημα και να σέρνει έναν άνδρα με σκούρα ρούχα,ενώ δύο συνάδελφοί του πλησιάζουν με προτεταμένα τα όπλα και τον βοηθούν να τον ακινητοποιήσει.

(με πληροφορίες από ndtv, Daily Mail)