Αϊτή: Απελευθερώθηκαν οι 12 ιεραπόστολοι που κρατούνταν όμηροι από συμμορία

Τα μέλη της αποστολής είχαν απήχθη από μια συμμορία γνωστή ως "400 Mαβόζο" μετά από επίσκεψη σε ορφανοτροφείο.
Πινακίδα έξω από τα Χριστιανικά Υπουργεία Βοήθειας στο Titanyen της Αϊτής, όπου απήχθησαν 17 μέλη της ιεραποστολής.
Πινακίδα έξω από τα Χριστιανικά Υπουργεία Βοήθειας στο Titanyen της Αϊτής, όπου απήχθησαν 17 μέλη της ιεραποστολής.
via Associated Press

Τα 12 μέλη μιας ομάδας 17 Αμερικανών και Καναδών ιεραποστόλων και οι συγγενείς τους που κρατούνταν όμηροι από μια συμμορία στην Αϊτή από τα μέσα Οκτωβρίου απελευθερώθηκαν την Πέμπτη (16/12), ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Η ομάδα, η οποία απήχθη από μια συμμορία γνωστή ως “400 Mαβόζο” μετά από επίσκεψη σε ένα ορφανοτροφείο, αριθμούσε 17 μέλη σε ένα ταξίδι που οργανώθηκε από την ιεραποστολή “Christian Aid Ministries (CAM)” με έδρα το Οχάιο.

Πέντε από τους ομήρους είχαν ήδη απελευθερωθεί τον Νοέμβριο και στις αρχές Δεκεμβρίου.

Τα υπόλοιπα 12 μέλη της αποστολής εντοπίστηκαν από τις αρχές σε ένα βουνό που ονομάζεται Morne à Cabrit, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Garry Derosier, δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την απελευθέρωσή τους.

«Δοξάζουμε τον Θεό που εισάκουσε τις προσευχές μας: οι 12 εναπομείναντες όμηροι είναι ελεύθεροι», ανακοίνωσε στον ιστότοπό της, η οργάνωση Christian Aid Ministries. «Ευχαριστούμε για τις προσευχές σας τους δύο τελευταίους μήνες. Ελπίζουμε ότι θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις μπορέσουμε», πρόσθεσε.

Η συμμορία «400 μαβόζο» που τους κρατούσε ζητούσε να της καταβληθούν λύτρα ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για τον κάθε όμηρο. Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα τέλη Οκτωβρίου ο αρχηγός της ένοπλης οργάνωσης, που φορούσε μάσκα του σπάιντερμαν, απειλούσε ότι θα εκτελέσει τους ομήρους.

Οι συμμορίες έχουν επεκτείνει τον έλεγχο των εδαφών τους στην Αϊτή μετά τη δολοφονία του προέδρου Γιοβενέλ Μοΐζ τον περασμένο Ιούλιο.

Δημοφιλή