Ακάρ: Η Κύπρος είναι ο εθνικός στόχος της Τουρκίας

Ως συνήθως προκλητικός
ASSOCIATED PRESS

Σαράντα έξι χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ με τις δηλώσεις του προκαλεί και επιμένει στην αναθεωρητική και επεκτατική γραμμή της Άγκυρας για την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

«Η Κύπρος είναι ο εθνικός στόχος της Τουρκίας», δήλωσε, σύμφωνα με τη Yeni Safak,ο κ. Ακάρ την Τετάρτη 29 Ιουλίου την ώρα που το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» έπλεε προς την κυπριακή ΑΟΖ.

«Η Κύπρος, οι Κύπριοι είναι αδέλφια μας και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι χρειάζεται για να προστατέψουμε τα συμφέροντά τους και τα δικαιώματά τους» είπε ο Ακάρ με αφορμή την ημέρα των ενόπλων δυνάμεων στα κατεχόμενα.

Πρόσθεσε δε ότι οι δραστηριότητες για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι δικαίωμα της Τουρκίας και η Άγκυρα θα εξασκήσει το δικαίωμά της. «Η Τουρκία και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), μαζί με τα αδέλφια μας εκεί συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας όπως αυτές προκύπτουν από τα δικαιώματά μας και το Διεθνές Δίκαιο» σημείωσε.

Επανέλαβε δε ότι πως η όποια προτεινόμενη λύση για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο που δεν θα περιλαμβάνει την Τουρκία και την «ΤΔΒΚ» θα είναι μάταιη και δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί. «Η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων όπως έχει κάνει και στο παρελθόν» είπε.

Δημοφιλή