«Ακατάσχετη σεναριολογία» Διαψεύδουν από το ΥΠΕΘΑ τα περί μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία

Μετά από δημοσίευμα του Newsweek επικαλούμενο ελληνικά δημοσιεύματα, που αναπαρήχθη με τη σειρά του από ελληνικά ΜΜΕ.
.
.
ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI

«Ακατάσχετη σεναριολογία» χαρακτηρίζουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα περί μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία, στον απόηχο σχετικού δημοσιεύματος από το Newsweek, που αναπαρήχθη από ελληνικά ΜΜΕ.

«Ουδέν ζήτημα μεταφοράς ελληνικών F-16 στην Ουκρανία υπάρχει. Όλα τα άλλα αποτελούν ακατάσχετη σεναριολογία» αναφέρουν σχετικά οι εν λόγω πηγές.

Το δημοσίευμα του Newsweek γράφει πως «η Ελλάδα θα μπορούσε να μεταφέρει μέχρι και 32 μαχητικά F-16 στην Ουκρανία», επικαλούμενο «ελληνικά ΜΜΕ»: Ειδικότερα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «η ελληνική έκδοση του Newsbreak μετέδωσε» ότι «είναι “σχεδόν βέβαιο” πως η Αθήνα θα μεταφέρει τα τζετ στο Κίεβο...προσθέτοντας πως η Ουκρανία θα μπορούσε να λάβει επίσης 24 γαλλικής κατασκευής μαχητικά Mirage 2000-5». Επίσης, αναφέρονταν οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, σχετικά με την επιδίωξη πώλησης F-16 Block30 και Mirage 2000-5 και συμπληρωνόταν πως το Newsweek «απευθύνθηκε μέσω email στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας για σχολιασμό».

Το δημοσίευμα του Newsweek αναπαρήχθη με τη σειρά του από άλλα ελληνικά ΜΜΕ, ενώ σχετική ανακοίνωση έβγαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ: «Το σημερινό δημοσίευμα του διεθνούς δικτύου Newsweek, και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, στα οποία αναφέρεται ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί στην αποστολή 32 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία, συνιστούν μια ακόμη ανησυχητική ένδειξη για την αδιαφανή και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση υπό το δόγμα του ‘’δεδομένου συμμάχου’’, ζημιώνοντας έτσι πολλαπλώς τα εθνικά συμφέροντα της χώρας».

«Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει άμεσα τα εν λόγω δημοσιεύματα, καθώς και να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και τον ελληνικό λαό εάν έχει προχωρήσει σε σχετικές συμφωνίες με την ουκρανική πλευρά, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας, καθώς και τις συνέπειες που θα έχουν αυτές σε βάρος της άμυνας της χώρας, ιδίως στα νησιά».

Δημοφιλή