Αλάσκα: Αρκούδες κάνουν επιδρομή σε φορτηγό με ντόνατ (βίντεο)

Οι αρκούδες φαίνεται ότι λιγουρεύτηκαν τα εδέσματα και δεν πτοήθηκαν όταν τους χτύπησαν την πόρτα του βαν για να βγουν έξω.
.
.
Facebook/Krispy Kreme Alaska

Δύο αρκούδες σε στρατιωτική βάση της Αλάσκας εισέβαλαν σε ένα φορτηγό Krispy Kreme με ντόνατ, που σταμάτησε έξω από ένα ψιλικατζίδικο κατά τη διάρκεια της συνηθισμένης διαδρομής παράδοσης.

Ο οδηγός συνήθως άφηνε τις πόρτες του ανοιχτές όταν σταματούσε στο κατάστημα, αλλά αυτή τη φορά μια αρκούδα και ένα από τα μικρά της που περιφέρονταν κοντά μπήκαν μέσα, όπου έμειναν για περίπου 20 λεπτά, δήλωσε η Σέλυ Ντιάνο, διευθύντρια καταστήματος. Οι αρκούδες το έριξαν στα ντόνατ και σε άλλα αρτοσκευάσματα, αγνοώντας επιδεικτικά το χτύπημα στο πλάι του φορτηγού που είχε ως στόχο να τις απομακρύνει, είπε η Ντιάνο.

«Χτυπούσα στο βαν και δεν κουνήθηκαν. Τις άκουγα να ανοίγουν τα πακέτα και τα πάντα», είπε. «Δεν τις νοιάζει καν», σκέφτηκε η Ντιάνο.

Επειδή οι αρκούδες δεν φαινόταν να έχουν σκοπό να φύγουν, κλήθηκε η ασφάλεια της βάσης και ήχησαν σειρήνες με σκοπό να τις τρομάξουν. Τελικά βγήκαν και περιπλανήθηκαν μπροστά από το ψιλικατζίδικο και το βενζινάδικο λίγο πριν κατευθυνθούν στο δάσος.

Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις αρκούδες στη βάση ή γύρω από το κατάστημα, αλλά τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί πριν, δήλωσε η Ντιάνο, προσθέτοντας ότι πλέον ο οδηγός παράδοσης κλείνει τις πόρτες του όταν σταματά στο κατάστημα.

«Είμαστε προσεκτικοί όταν μπαίνουμε, όταν φεύγουμε. Όταν βγάζουμε σκουπίδια, το κάνουμε σε ζευγάρια, ειδικά αν είναι σκοτεινά», είπε.

«Η άγρια ζωή μπορεί να είναι ο γείτονάς μας, αλλά δεν πρέπει να προσελκύεται από τις ανθρώπινες πηγές τροφής μας», είπε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο λοχαγός Λέξι Σμιθ, εκπρόσωπος της βάσης.

Δημοφιλή