Αλεκ Μπάλντουιν για τον θανάσιμο πυροβολισμό: «Δεν πάτησα τη σκανδάλη»

Όσα είπε στην πρώτη συνέντευξη του μετά τα τραγικά γεγονότα κατά τη διάρκεια του γυρίσματος τον περασμένο Οκτώβριο.
Ο Άλεκ Μπάλντουιν μιλά στον Τζορτζ Στεφανόπουλος για την εκπομπή «Good Morning America» (Jeffrey Neira/ABC News via AP)
Ο Άλεκ Μπάλντουιν μιλά στον Τζορτζ Στεφανόπουλος για την εκπομπή «Good Morning America» (Jeffrey Neira/ABC News via AP)
via Associated Press

Ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν δήλωσε ότι «δεν πάτησε τη σκανδάλη» του όπλου με το οποίο σκοτώθηκε η διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, και τον τραυματίστηκε ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα στα γυρίσματα της ταινίας Rust, στην οποία ήταν πρωταγωνιστής και παραγωγός.

«Η σκανδάλη δεν πατήθηκε… Δεν πάτησα τη σκανδάλη», είπε ο ηθοποιός όπως φαίνεται στα αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε στον Τζορτζ Στεφανόπουλο, η οποία προβάλλεται σήμερα Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, από το αμερικανικό δίκτυο ABC και αργότερα από το Hulu.

Στην πρώτη συνέντευξη, διάρκειας 80 λεπτών, που παραχώρησε μετά τον θάνατο της Χάτσινς στις 21 Οκτωβρίου, ο Μπάλντουιν δηλώνει ότι «δεν έχει ιδέα» πώς βρέθηκε μια αληθινή σφαίρα στο πλατό της ταινίας. «Δεν θα σημάδευα ποτέ με όπλο οποιονδήποτε και δεν θα πατούσα τη σκανδάλη. Ποτέ», επέμεινε.

Το εν λόγω περίστροφο υποτίθεται ότι περιείχε ψεύτικες σφαίρες. Όταν ρωτήθηκε πώς βρέθηκε η αληθινή σφαίρα στον μύλο, ο Μπάλντουιν απάντησε: «Δεν έχω ιδέα. Κάποιος έβαλε μια αληθινή σφαίρα σε ένα όπλο. Μια σφαίρα που δεν έπρεπε καν να βρίσκεται εκεί».

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος δήλωσε από την πλευρά του ότι ο Μπάλντουιν «απάντησε σε όλες μου τις ερωτήσεις», σημειώνοντας ότι ήταν «συντετριμμένος», αλλά «πολύ ειλικρινής». «Έχω κάνει χιλιάδες συνεντεύξεις τα τελευταία 20 χρόνια στο ABC», πρόσθεσε. «Αυτή ήταν η πιο έντονη που έχω κάνει ποτέ».

Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται και παρότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις, δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις εφόσον βρεθούν οι υπεύθυνοι, σύμφωνα με την εισαγγελία της Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό.

Με πληροφορίες από AP, BBC

Δημοφιλή