Αλυσίδα καφέ απαγόρευσε (επιλεκτικά) την καφεΐνη σε ανήλικους

Αλυσίδα καφέ απαγόρευσε (επιλεκτικά) την καφεΐνη σε ανήλικους
Getty Images

Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καφέ στον κόσμο ανακοίνωσε ότι έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την κατανάλωση καφεΐνης σε ανήλικους.

Η εταιρία Costa Coffee, που διαθέτει 2.400 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, δηλώνει ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του προσωπικού της το αν θα σερβίρει καφέ με καφεΐνη σε καταναλωτές κάτω από 16 ετών. Η κίνηση της Costa Coffee έρχεται σε συνέχεια απόφασης αλυσίδων σούπερ μάρκετ να απαγορεύσουν την πώληση ενεργειακών ποτών -που περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης -σε παιδιά σχολικής ηλικίας.

Όπως γράφει η Metro.co.uk, ήδη σε πολλά καταστήματα οι υπάλληλοι έχουν αρνηθεί να σερβίρουν καφέ σε πελάτες που δείχνουν να είναι κάτω των 16 ετών. Ένας πατέρας ανέφερε ότι υπάλληλοι σε Costa της Ουαλίας αρνήθηκαν να σερβίρουν καφέ στη 12χρονη κόρη του, ωστόσο δεν ήταν ικανοποιημένος με την απόφαση του προσωπικού. «Εάν τους ενδιαφέρει πραγματικά η υγεία των παιδιών, τότε να σταματήσουν να πουλάνε παχυντικά κέικ ή αφεψήματα πολλών θερμίδων σε υπέρβαρα παιδιά, γιατί η παχυσαρκία είναι πολύ πιο σοβαρό θέμα υγείας σε αυτή τη χώρα από την κατανάλωση καφεΐνης» δήλωσε ενοχλημένος.

Εκπρόσωπος της Costa ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα: «Δεν ενθαρρύνουμε την πώληση καφεΐνης σε παιδιά κάτω των 16 ετών και είναι στην κρίση του καταστήματος να αποφασίσει σχετικά. Η διαφήμισή μας δεν απευθύνεται σε παιδιά και πρέπει να είστε 16 ή μεγαλύτεροι για να αποκτήσετε μια κάρτα Costa Club. Επιπλέο, εφόσον ο πελάτης το επιθυμεί, μπορούμε να τον ενημερώσουμε για τα καφεΐνης που έχει ο αγαπημένος τους καφέ Costa». .

Πριν λίγους μήνες, η εταιρία Costa Coffee εξαγοράστηκε από την Coca Cola για το αστρονομικό ποσό των 3,9 δισεκατομμυρίων λιρών.

Με πληροφορίες από Metro.co.uk,

Δημοφιλή