ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/02/2016 05:42 EET | Updated 14/02/2016 11:38 EET

Βαρύς οπλισμός και 220.000 σφαίρες σε οχήματα στην Αλεξανδρούπολη. Συνελήφθησαν τρεις Κούρδοι

Συνολικά 220.000 σφαίρες και 22 όπλα βρέθηκαν στην κατοχή τριών Κούρδων, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας στην Αλεξανδρούπολη.

Στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμός με τους αρμόδιους αξιωματικούς να ερευνούν δύο διαφορετικά οπλοστάσια, που βρέθηκαν με διαφορά λίγων ωρών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στο τελωνείο του Έβρου.

Αρχικά συνελήφθησαν το Σάββατο από το Λιμενικό δύο Κούρδοι, ιρακινής καταγωγής με βρετανικά διαβατήρια, οι οποίοι είχαν αποθηκεύσει μέσα σε τροχόσπιτο στο λιμάνι της πόλης 18 όπλα και 20.000 σφαίρες. Πρόκειται για έναν 22χρονο και έναν 28χρονο, οι οποίοι διέμεναν σε ξενοδοχείο της περιοχής και ετοιμάζονταν να περάσουν στην Τουρκία.

Οι λιμενικοί έχουν συλλέξει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία σκοπός τους ήταν να διακινήσουν τα όπλα χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως χώρα-τράνζιτ.

Οι λιμενικοί διαβίβασαν απόρρητες πληροφορίες στην ΕΛ.ΑΣ. για τρίτο συνεργό τους και έτσι λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους εντοπίστηκε τρίτο άτομο στο τελωνείο του Έβρου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από την έρευνα προκύπτει σύνδεση του τρίτου ατόμου με τους δύο Κούρδους που είχαν συλληφθεί νωρίτερα. Ο τρίτος συλληφθείς είχε αποθηκεύσει περίπου 200.000 σφαίρες και τέσσερα όπλα (σύμφωνα με πληροφορίες οπλοπολυβόλα) σε ρυμουλκούμενο όχημα που βρέθηκε στην περιοχή.

Κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία, μεταφορά και κατοχή πυρομαχικών και πυροβόλων όπλων, αποθήκευση πυρομαχικών και όπλων, απέδωσε η εισαγγελέας Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, στους δύο εκ των τριών συλληφθέντων Ιρακινών.

Το πρωί της Τρίτης, οι τρεις συλληφθέντες για παράνομη μεταφορά όπλων, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν στην κουρδική γλώσσα, όπως οι ίδιοι ζήτησαν.

Photo gallery Σύλληψη 40χρονου αλλοδαπού στους Κήπους του Έβρου See Gallery