Almayalife.com: Η εφαρμογή από την Αργεντινή πού γίνεται «γέφυρα» με τη μετά θάνατον ζωή

Επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν μηνύματα, στα οποία θα έχουν πρόσβαση άλλοι μετά τον θάνατό τους.
damircudic via Getty Images

Ένας κατασκευαστής εφαρμογών από την Αργεντινή εμπνευσμένος από το animation της Disney-Pixar «Coco» και τη δύναμη των Τζεντάι στο «Star Wars», ανέπτυξε μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους ανθρώπους να «κρατούν ένα μέρος του εαυτού τους ζωντανό» για την οικογένεια και τους αγαπημένους τους ακόμα και από τη μετά θάνατον ζωή.

Η εφαρμογή almayalife.com επιτρέπει στους ανθρώπους να αποθηκεύουν σημαντικές αναμνήσεις και μηνύματα στα οποία θα έχουν πρόσβαση άλλοι μετά τον θάνατό τους. Αυτά μπορεί να είναι ένα ηχογραφημένο νανούρισμα, μια ευχή γενεθλίων για μια μελλοντική γιορτή ή μια συνταγή μαγειρικής που θα μεταδώσουν στις επόμενες γενιές.

«Η ιδέα μας είναι οι άνθρωποι να αρχίσουν να κινηματογραφούν τον εαυτό τους για να μοιραστούν τις αναμνήσεις αργότερα με τις οικογένειές τους. Είναι κάτι νέο αλλά ταυτόχρονα γνωστό. Το νέο είναι η χρήση της τεχνολογίας, αλλά στην ανθρώπινη ιστορία, έχουμε χιλιάδες παραδείγματα στα οποία άνθρωποι θέλουν να περάσουν μηνύματα πέρα από τη ζωή τους», λέει ο Μαρτίν Κογκάν, ο οποίος εργαζόταν στο Yahoo, στο MySpace και έχει ιδρύσει μια εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ.

«Το όραμά μου, και αυτό που θα μου άρεσε, είναι όλες οι οικογένειες στον κόσμο να αρχίσουν να συνθέτουν έναν οικογενειακό θησαυρό που θα περνάει από γενιά σε γενιά».

Η εφαρμογή, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο, αν και δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει εμπορικά, επιτρέπει στους χρήστες να προγραμματίζουν την αποστολή ενός βίντεο ή ηχητικού αρχείου σε μια συγκεκριμένη μελλοντική στιγμή, όπως γενέθλια ή σε άγνωστη ημερομηνία, όπως την ημέρα του γάμου ενός παιδιού.

Για τη ογδοντάχρονη Λίνα Ράγκι, η εφαρμογή είναι ένα εργαλείο για την αποθήκευση αναμνήσεων και τη διατήρηση μιας σχέσης με τις κόρες και τα εγγόνια της, που αρχικά είχαν αμφιβολίες για αυτή.

«Θα ηχογραφήσω αναμνήσεις, όπως το πως γνώρισα τον πατέρα τους, ήμασταν μαζί 62 χρόνια», λέει. «Δεν με έχουν ακούσει να λέω αυτές τις ιστορίες και δεν ξέρω αν θα τις πω στα εγγόνια μου. Μου αρέσει πολύ, όμως, να αφηγούμαι ιστορίες».

Δημοφιλή