ΔΙΕΘΝΕΣ
24/08/2018 15:58 EEST | Updated 24/08/2018 16:00 EEST

Αμφιλεγόμενη απόφαση: «Όχι» στην εμφάνιση «cat-woman» της Σερένα Ουίλιαμς από το Ρολάν Γκαρός

AP

Οι διοργανωτές του Ρολάν Γκαρός ανακοίνωσαν ότι απαγορεύουν στην κορυφαία αθλήτρια του τένις Σερένα Ουίλιαμς να φορέσει τη μαύρη στολή, με την οποία την βλέπετε να αγωνίζεται στην φωτογραφία, στα γήπεδα του τουρνουά στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Τένις δήλωσε ότι το τουρνουά, που κέρδισε τρεις φορές μέχρι σήμερα η Ουίλιαμς, εισάγει ένα νέο «dress code» (κανονισμό ενδυμασίας) για τις στολές των παικτών: «Νομίζω ότι μερικές φορές έχουμε πάει πολύ μακριά», είπε ο Μπερνάρ Ζουντισελί. 

Getty Images

Σε μια συνέντευξή του στην 500η έκδοση του περιοδικού «Tennis», ο Ζουντισελί απέκλεισε πρακτικά το μαύρο κοστούμι που αγκαλιάζει το σώμα, το οποίο φορούσε η Ουίλιαμς φέτος στον Ρολάν Γκαρός, και που κατά δήλωσή της, την έκανε να νιώθει σαν υπερ-ήρωας.

Ο Ζουντισελί δήλωσε από την πλευρά του: «Δεν θα είναι πλέον αποδεκτή, πρέπει να σέβεται το άθλημα και τον τόπο.»

Είπε ότι οι νέοι κανόνες του Roland Garros δεν θα είναι τόσο αυστηροί όσο εκείνοι του βρετανικού τουρνουά στο Γουίμπλεντον, που απαιτούν από τους παίκτες να φορούν λευκά, αλλά θα «θέτουν ορισμένα όρια».

Ωστόσο, αυτή η παρέμβαση των διοργανωτών του Ρολάν Γκαρός αναμένεται να συζητηθεί έντονα, καθώς γεννώνται ορισμένα ερωτήματα για το πνεύμα της απόφασης, ενώ διακρίνει κανείς ίχνη συντηρητισμού - που ίσως μπορεί να θεωρηθεί και αδικαιολόγητος.

PA Wire/PA Images

Πολλές στολές για τους παίκτες για το 2019 έχουν ήδη σχεδιαστεί, αλλά ο Ζουντισελί δήλωσε ότι η Γαλλική Ομοσπονδία Τένις θα απαιτεί από τους κατασκευαστές να τα τσεκάρει εκ των προτέρων.

 

Με πληροφορίες Associated Press