Αναφορά στον Εισαγγελέα θα καταθέσει και ο Γιαννάκος για διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ

«Σήμερα πάνω από 120 ασθενείς είναι εκτός ΜΕΘ. Πολλοί εξ αυτών χάνουν τη ζωή τους. Να διερευνηθούν αξιόποινες πράξεις»
via Associated Press

Αναφορά στον εισαγγελέα δήλωσε ότι θα καταθέσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, για το θέμα των 120 διασωληνωμένων, οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε, νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας.

«Σήμερα πάνω από 120 ασθενείς είναι εκτός ΜΕΘ. Πολλοί εξ αυτών χάνουν τη ζωή τους. Για καθέναν από αυτούς θα έπρεπε να διατάσσεται εισαγγελική παραγγελία, για να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις. Το σύστημα πρέπει να εξασφαλίζει ΜΕΘ σε όλους τους διασωληνωμένους. Γι′ αυτό και εμείς τη Δευτέρα θα καταθέσουμε αναφορά στον εισαγγελέα κι ελπίζουμε να ερευνηθεί το θέμα» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος, έπειτα από επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Την Πέμπτη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου ζήτησε την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες του κ.Γιαννάκου γαι ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές για την πιθανή ανάγκη νοσηλείας VIP προσώπων. Η παρέμβαση της κ.Παπαγεωργακοπούλου είναι στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Ο δε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και παντός υπευθύνου «που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς».

Δημοφιλή