ΔΙΕΘΝΕΣ
19/12/2018 13:39 EET

Αναφορές πως το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 700 αιχμαλώτους

ASSOCIATED PRESS

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους περί τους 700 κρατούμενους μέσα σε περίπου δύο μήνες στην ανατολική Συρία.

Η οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι οι κρατούμενοι συγκαταλέγονται στους 1.350 αμάχους και μαχητές που το ΙΚ κρατούσε ομήρους κοντά στα ιρακινά σύνορα.

Οι τζιχαντιστές έχουν υπό τον έλεγχό τους μια στενή λωρίδα γης ανατολικά Ευφράτη ποταμού από τον Ευφράτη ποταμό στη Συρία και γύρω από την πόλη Χατζίν, στην οποία εισήλθαν στρατιωτικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ. 

 

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), υπό την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, μάχονται κατά του ΙΚ στην περιοχή για πολλούς μήνες με τη βοήθεια των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων και των ειδικών δυνάμεων.

Ο διοικητής των SDF Μαζλούμ Κομπάνι είπε στο Reuters την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον 5.000 μαχητές του ISIS παραμένουν στον συγκεκριμένο θύλακα,. Μεταξύ αυτών και πολλοί ξένοι μαχητές έτοιμοι να δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων.

Το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους κατέρρευσε υπό το βάρος πολλαπλών επιθέσεων στο Ιράκ και στη Συρία αν και ορκισμένοι σε αυτό τζιχαντιστές συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται εξαπολύουν επιθέσεις.