ΔΙΕΘΝΕΣ
02/03/2018 18:23 EET | Updated 02/03/2018 22:33 EET

Ανακάλυψαν τεράστια αποικία με 1,5 εκατ. πιγκουίνους στην Ανταρκτική

Τεράστιες αποικίες πιγκουίνων Adélie ανακαλύφθηκαν στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Ανταρκτικής και συγκεκριμένα στα νησιά Danger της θάλασσας Weddell. Οι αποικίες αυτές υπολογίζεται ότι φιλοξενούν 1,5 εκατομμύρια πουλιά και σύμφωνα με τους ερευνητές η ανακάλυψη είναι ένδειξη ότι η συγκεκριμένη περιοχής αποτελεί ένα ζωτικό καταφύγιο από την αλλαγή του κλίματος και τις ανθρώπινες δραστηριότητες το οποίο θα πρέπει να προστατευθεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν την αποικία από μία σειρά δορυφορικών εικόνων που τους οδήγησαν να διοργανώσουν μία ερευνητική αποστολή από την οποία τελικά επέστρεψαν έχουν αποκαλύψει με τη χρήση drone και αεροφωτογραφιών και επιτόπιων μετρήσεων 751.527 ζεύγη πιγκουίνων.

Όσον αφορά στο πότε δημιουργήθηκε η εν λόγω αποικία, οι ερευνητές βασισμένοι σε δορυφορικές εικόνες από το 1959 κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνο το έτος οι πιγκουίνοι εγκαταστάθηκαν εκεί.

«Αυτή ήταν μια απίστευτη εμπειρία - η εύρεση και καταμέτρηση τόσων πιγκουίνων» δήλωσε ο Tom Hart από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μέλος της διεθνούς ερευνητικής ομάδας που δημοσίευσε η έκθεση της οποίας δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports. Συνεχίζοντας ο Hart τόνισε την ανάγκη λόγω του μεγέθους της αποικίας να συμπεριληφθούν τα Danger Islands στην προτεινόμενη θαλάσσια περιοχή της θάλασσας Weddell (η οποία έχει έχει πέντε φορές σχεδόν το μέγεθος της Γερμανίας).

«Αυτή η συναρπαστική ανακάλυψη μας δείχνει πόσα περισσότερα υπάρχουν ακόμα να μάθουμε για αυτό το απίστευτο και εκπληκτικό είδος. Ωστόσο, ενισχύει επίσης το επείγον της προστασίας των υδάτων της Ανταρκτικής από τις απειλές της υπεραλίευσης και της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε από την πλευρά του Rod Downie του WWF.

Πηγή: Guardian

Sponsored Post