Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, μετά το «ουδέν σχόλιο» του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Eurokinissi

Λίγες μόλις ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές, κατά την οποία ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για τα σενάρια περί ανασχηματισμού, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα το πρωί της Παρασκευής.

Ειδικότερα, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές:

-Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος, αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

– Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννης Οικονόμου, αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Στύλιος, αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Θεόδωρος Λιβάνιος, αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Η Ορκωμοσία των νέων Υπουργών θα γίνει σήμερα, Παρασκευή, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κυβερνητικές πηγές: Εσωτερική αναδιάταξη, όχι ανασχηματισμός

«Είναι εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν είναι ανασχηματισμός, καθώς δεν μπαίνει κάποιο νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση», λένε κυβερνητικές πηγές για τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Η εμπειρία των τελευταίων κρίσεων (πανδημία, φωτιές κλπ) υπέδειξαν το μετασχηματισμό του μηχανισμού στο Μαξίμου, ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιούργησαν αυτές οι κρίσεις» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Και προσθέτουν: «Η εσωτερική αναδιάταξη των δυνάμεων στο Μαξίμου ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί από τον Πρωθυπουργό στη δήλωση της Δευτέρας («όλες τις κρίσεις τις ξεπεράσαμε με πείσμα και ενότητα. Αυτό θα γίνει και τώρα, με τολμηρές αποφάσεις που θα αλλάξουν πολλά»), στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου».

«Ουσιαστικά πρόκειται για αλλαγές σε δυο φάσεις. Ο ανασχηματισμός θα γίνει, αλλά θα γίνει στην ώρα που θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.

Οικονόμου: Θα έχουμε τη δυνατότητα να τα λέμε πολύ συχνά

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο νέος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιωάννης Οικονόμου δήλωσε στην ΕΡΤ: «Θα έχουμε τη δυνατότητα να τα λέμε πολύ συχνά, από την άλλη εβδομάδα κιόλας θα έχουμε συνεχή επικοινωνία».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δημοφιλή