Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Βραβείων Study UK Alumni Awards στην Ελλάδα

Οι νικητές των Βραβείων Study UK Alumni Awards 2018 στην Ελλάδα, ανακοινώθηκαν σε μία υψηλού κύρους τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, στo ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, στην Αθήνα. Στην εκδήλωση παρέστη, o Αναπληρωτής της Βρετανίδας Πρέσβεως, James Bryce, ο Διευθυντής του British Council Ελλάδας, Tony Buckby, και ο Πρεσβευτής των Βραβείων στην Ελλάδα, Σπύρος Σούλης. Η εκδήλωση συντονίσθηκε από την Έμη Λιβανίου, HuffPost Greece.

Το Βραβείο Επαγγελματικής Επιτυχίας που τιμάει αποφοίτους οι οποίοι έχουν διακριθεί για τις υποδειγματικές ηγετικές τους ικανότητες στον επαγγελματικό τομέα τους, απονεμήθηκε στον Δρ. Δημήτριο Δημητρίου (Cranfield University), Πρόεδρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Το Βραβείο Επιχειρηματικότητας που τιμάει αποφοίτους οι οποίοι έχουν παίξει ηγετικό ρόλο σε επιχειρηματικές καινοτομίες, απονεμήθηκε στην κ. Αλεξάνδρα Χολή (University College London), Partner της Metavallon.vc και Ιδρύτρια και Διευθύντρια της Metavallon Ventures Limited.

Το Βραβείο Κοινωνικού Αντίκτυπου που αναγνωρίζει αποφοίτους οι οποίοι έχουν συμβάλλει με εξαιρετικό τρόπο στην επίτευξη θετικών κοινωνικών αλλαγών, απονεμήθηκε στην κ. Αγγελική Παππά (University of Birmingham), Πρόεδρο του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού 3DlexiaCosmos και Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβολο του ’i love dyslexia’ (ILD).

Η διοργάνωση των Βραβείων, που απονέμονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα, έγινε από το British Council Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και το Σύνδεσμο Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων, με την ευγενική υποστήριξη της Aegean Airlines, του NJV Athens Plaza, του University of Sheffield International Faculty CITY College και την υποστήριξη επικοινωνίας του The TOC.

Κατά την ομιλία του στην τελετή, ο Αναπληρωτής της Βρετανίδας Πρέσβεως, James Bryce, δήλωσε: «H Βρετανική εκπαίδευση συνεχίζει να εμπνέει γενιές νέων ανθρώπων – και για το υψηλότατο επίπεδό της αλλά και για την κοινωνική της συμβολή. Οι απόφοιτοι των Βρετανικών Πανεπιστημίων χαράσουν τη δική τους πετυχημένη πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς: έχουν τιμηθεί με βραβεία Νόμπελ, έχουν κερδίσει Όσκαρ, έχουν γίνει Χρυσοί Ολυμπιονίκες, έχουν αναδειχτεί ως ηγέτες στην πολιτική, στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία. Πολλοί άλλοι απόφοιτοι συμβάλλουν καθημερινά στον χώρο και τις κοινότητες που μετέχουν με τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησαν στη Βρετανία και τους δεσμούς που σφυρηλάτησαν εκεί. Νιώθουμε περηφάνια για τα επιτεύγματα των παλαιότερων γενεών και ταυτόχρονα τιμούμε με τα βραβεία που απονέμονται σήμερα, τους Έλληνες αποφοίτους Βρετανικών Πανεπιστημίων του παρόντος και του μέλλοντος για όσα έχουν κάνει έως τώρα και για όσα σημαντικά μας επιφυλλάσσουν για το μέλλον».

O Tony Buckby, Διευθυντής του British Council στην Ελλάδα δήλωσε: «Τα αξιόλογα άτομα που τιμούμε απόψε στα Βραβεία Study UK Alumni Awards 2018 στην Ελλάδα, έχουν διαπρέψει στους τομείς που έχουν επιλέξει και έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, έχοντας ως αφετηρία την εκπαίδευσή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων αποτελεί απόδειξη τόσο της πολυμορφίας των αποφοίτων του Ηνωμένου Βασιλείου και του εύρους των προσπαθειών τους, όσο και της δύναμης της βρετανικής εκπαίδευσης να μεταμορφώνει ζωές. Με περισσότερους από 300.000 απόφοιτους βρετανικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, έχουμε πολλούς λόγους να νιώθουμε περήφανοι».

Ο Σπύρος Σούλης, Αρχιτέκτονας και Τηλεοπτικός Παρουσιαστής, είναι ο Πρεσβευτής των Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2017-18 στην Ελλάδα. Έχει δηλώσει:«Οι σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο μου προσέφεραν όλα όσα ήλπιζα να αποκομίσω και ακόμη περισσότερα! Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά μου που μπορώ για δεύτερη χρονιά ως Πρεσβευτής των Study UΚ Alumni Awards στην Ελλάδα να ενισχύσω αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία του British Council και τον πολύ σημαντικό θεσμό αυτών των βραβείων που απονέμονται στη χώρα μας».

Αυτά τα διεθνούς κύρους βραβεία τιμούν την βρετανική ανώτατη εκπαίδευση καθώς και τα επιτεύγματα των αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης σε όλον τον κόσμο. Για το θεσμό αυτό, που διανύει πια τον τέταρτο χρόνο του, έκαναν αίτηση περισσότεροι από 1.700 απόφοιτοι βρετανικής εκπαίδευσης από 123 χώρες, αντιπροσωπεύοντας περισσότερα από 140 εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν από επιτροπές κριτών και επιλέχθηκαν οι φιναλίστ στις 3 κατηγορίες: Επαγγελματική Επιτυχία, Επιχειρηματικότητα και Κοινωνικός Αντίκτυπος.

Στην Ελλάδα, η παρουσίαση των Βραβείων έγινε από την Μαρία Τσακάλη, Υπεύθυνη του Τομέα Εκπαίδευσης του British Council Ελλάδας και Επίτιμη Πρόξενο της Βρετανίας στη Θεσσαλονίκη, την Άννα Καλλιάνη, Ελληνίδα Πρόεδρο του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, και τον Αντώνη Βορλόου, Ειδικό Γραμματέα για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

H απονομή των Βραβείων έγινε από τον Αναπληρωτή της Βρετανίδας Πρέσβεως, James Bryce, τον Πρεσβευτή των Study UK Alumni Awards 2017-18 στην Ελλάδα, Αρχιτέκτονα και Τηλεοπτικό Παρουσιαστή Σπύρο Σούλη και το Διευθυντή του British Council Ελλάδας, Tony Buckby.

Ο Μανώλης Μπατιστάκης, Sales Executive Aegean Airlines, απένειμε στους τρεις νικητές τρία εισιτήρια για προορισμό της επιλογής τους στην Ελλάδα, ευγενική προσφορά της Aegean Airlines.

Συντονίστρια της τελετής απονομής των Βραβείων ήταν η Έμη Λιβανίου-Ζησιοπούλου, Δημοσιογράφος και Επικεφαλής Ειδικής Έκδοσης της HuffPost Greece.